Απαγόρευση καπνίσματος ακόμα και στις βεράντες στη Ρωσία

Τέρμα και τα μπάρμπεκιου, τέρμα και τα κεριά.

Article featured image
Article featured image

Νέος νόμος (με νέους κανονισμούς για την πυρασφάλεια) απαγορεύει οποιαδήποτε ανοιχτή εστία φωτιάς μέχρι και στις βεράντες, κάτι που θα απαγορεύεται ακόμη και το τσιγάρο.

To αρμόδιο υπουργείο ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η εστία ανοιχτής φωτιάς απαγορεύεται στα μπαλκόνια διαμερισμάτων, καθώς και στους χώρους διαβίωσης κοιτώνων και ξενοδοχείων.

Υπήρξε αρχική σύγχυση σχετικά με το αν το κάπνισμα συμπεριλήφθηκε στην απαγόρευση, ωστόσο, αξιωματούχοι του υπουργείου επιβεβαίωσαν ότι το κάπνισμα θα απαγορευτεί. Η παράβαση των νέων κανόνων πυρασφάλειας θα επιφέρει πρόστιμο μέχρι 3.000 ρούβλια (42 ευρώ) ενώ αν τσιγάρο προκαλέσει πυρκαγιά αυτό σημαίνει ποινικές κατηγορίες.

Το BBC σημειώνει πως η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου και πως ο αντίκτυπος θα είναι τεράστιος. Οι ρωσικές πόλεις αποτελούνται ως επί το πλείστο από ψηλά κτίρια με μπαλκόνια, όπου οι άνθρωποι συνήθως καπνίζουν όταν είναι στο σπίτι. Λίγοι θα είναι πρόθυμοι να ντυθούν και να κατέβουν στο δρόμο για να καπνίσουν. Ο νόμος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στα social media. «Το να απαγορεύει το κάπνισμα στα μπαλκόνια των ανθρώπων είναι ανόητη απόφαση. Η κυβέρνηση απαγορεύει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη δική τους ιδιοκτησία», γράφει ενδεικτικά ένα από τα πολλά tweets που σχολιάζουν το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ