Έχεις παρατηρήσει ότι κάτι «λείπει» στο υπό ανακαίνιση κτίριο του Αστυνομικού Σταθμού Λυκαβητού;

Δύσκολο να μην το έχεις προσέξει.

Article featured image
Article featured image

Σε μία από τις πιο κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, ο Αστυνομικός Σταθμός Λυκαβητού αποτελεί για τους περισσότερους, ντόπιους και μη, σημείο αναφοράς που εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο σημείο επιλέγηκε για να τοποθετηθεί και η επιγραφή με την εβραϊκή ευχή Happy Hanukkah, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και η μεγάλη οθόνη που αναγράφει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας την ποιότητας του αέρα και μας ενημερώνει για την κατάσταση της ατμόσφαιρας σε όλες τις πόλεις.

Μια οθόνη παρόλα αυτά, που όσοι διασχίζουν καθημερινά το σημείο θα έχουν διαπιστώσει πως δεν λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό.

Για να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει, επικοινωνήσαμε σε πρώτη φάση με τον κύριο Χρύσανθο Σαββίδη, Προϊστάμενο του Κλάδου Ποιότητας Αέρα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Ο κ. Σαββίδης μας επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντάς μας πως η οθόνη είναι ανενεργή εδώ και αρκετό καιρό, ένεκα της ανακαίνισης που γίνεται στο κτήριο του Αστυνομικού Σταθμού. Ο λόγος που η οθόνη είναι «νεκρή» αναφέρει ο κ. Σαββίδης, ο οποίος επικοινώνησε αρκετές φορές με τη διεύθυνση του σταθμού για να επιλύσει το πρόβλημα, είναι επειδή δεν την συμπεριέλαβαν στην ηλεκτρολογική αναβάθμιση του κτηρίου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η οθόνη να μην ηλεκτροδοτείται, αφού είναι εκτός δικτύου.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Σαββίδης, μπορεί το ΤΕΕ να προωθεί εδώ και λίγο καιρό μια ολοκληρωμένη και πλήρως αναβαθμισμένη ενημέρωση του κοινού μέσω της ιστοσελίδας www.airquality.dli.mlsi.gov.cy, και του application, ωστόσο η συγκεκριμένη οθόνη αγοράστηκε ακριβά από την ΚΔ, και αφού λειτουργεί χωρίς πρόβλημα, είναι κρίμα να παραμένει ανενεργή από ένα λάθος.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Λυκαβητού μας ενημερώσουν πως το κτίριο βρίσκεται ακόμα υπό ανακαίνιση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ