8 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τον ιδρυτή του Amazon.com

Ο Jeff Bezos γεννήθηκε σαν σήμερα (12 Ιανουαρίου 1964).

Article featured image
Article featured image

Σκιαγραφήσαμε το προφίλ του Mr. Amazon και σου παρουσιάζουμε 8 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τον Αμερικανό κροίσο.



1. Η καταγωγή του δεν είναι ελληνική

Μπορεί το επίθετό του να σε κάνει να πεις «δικός μας είναι και αυτός» όμως η αλήθεια είναι πως το κανονικό του όνομα είναι Jeffrey Preston Jorgensen. Επέλεξε να πάρει το επίθετο του κουβανικής καταγωγής πατριού του Miguel Bezos, ο οποίος τον μεγάλωσε.



2. Ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές της Google

Ο Jeff Bezos είναι ένα από τους ανθρώπους που από νωρίς έβλεπαν μπροστά. Απόδειξη αυτού πως το 1998 αγόρασε μετοχές αξίας 250.000 ευρώ που σήμερα αξίζουν 3.1 δις.



3. Προετοιμάζεται να αποικήσει το διάστημα

Η διαστημική εταιρεία Blue Origin του Jeff Bezos εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τη μεταφορά επιβατών επί πληρωμή στο διάστημα. Εκτός όμως από αυτό πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα «εθνική ομάδα» των ΗΠΑ, η οποία φιλοδοξεί να κατασκευάσει την επόμενη σεληνάκατο με την οποία οι αστροναύτες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στο φεγγάρι το 2024.



4. Ήταν κομπάρσος στην ταινία Star Trek Beyond

Ως λάτρης της 7ης τέχνης, ο Bezos έκανε το ντεμπούτο στον κινηματογράφο με τη συμμετοχή του στο Star Trek Beyond, όπου υποδύθηκε έναν εξωγήινο για μερικά δευτερόλεπτα και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Τζάστιν Λιν ήταν απόλυτα επαγγελματίας.

lT2Ej37DTPqtLURgBVsf_bezos-final-0404.jpg



5. Πλένει τα πιάτα στο σπίτι του κάθε βράδυ

Μπορεί να κερδίζει σχεδόν 2000 ευρώ το δευτερόλεπτο όμως αυτό που του αρέσει περισσότερο είναι το πλύσιμο των πιάτων κάθε βράδυ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του. «Είμαι πεπεισμένος πως είναι το πιο σέξι πράγμα που κάνω», είχε παραδεχτεί ο Bezos κάτι το οποίο εξομολογήθηκε και ο Μπιλ Γκέιτς. Αν και ποτέ δεν μας εκμυστηρεύτηκαν τους λόγους πίσω από αυτή τη συνήθεια, οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η εκτέλεση οικιακών εργασιών έχει δημιουργικά και συναισθηματικά οφέλη.



6. Κατοικεί σε ένα μουσείο

Ο Bezos κατοικεί στο μεγαλύτερο σπίτι στην Ουάσιγκτον, έκτασης 2.500 τ.μ., όπου στεγαζόταν το Μουσείο Υφαντουργίας. Ενημερωτικά, το σπίτι διαθέτει 25 μπάνια, 11 υπνοδωμάτια, 3 κουζίνες, καθώς και αίθουσα χορού.



7. Η περιουσία του είναι 20% μεγαλύτερη από της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και πολλές φορές έχει, μάλιστα, βρεθεί ακόμα και στην πρώτη θέση. H περιουσία του εκτιμάται στα 109 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 20% μεγαλύτερη από αυτή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.



8. Κάθε πρωί ξυπνά χωρίς ξυπνητήρι

Ο Jeff Bezos δε χρειάζεται ξυπνητήρι για να ξυπνήσει. Κοιμάται σταθερά 8 ώρες κάθε βράδυ, τρώει (συνήθως) ένα υγιεινό πρωινό και περνάει τις πρώτες ώρες της ημέρας με την οικογένειά του, ενώ προγραμματίζει όλα τα σημαντικά meetings στις 10 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ