«Κάντε κάτι, είναι τόσο απλό […] Χθες βράδυ ένας άνδρας δολοφονήθηκε»

Η Βρετανίδα ηθοποιός, Lena Headey, πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones», σχολιάζει τα όσα γίνονται με τους πρόσφυγες στη Μόρια.

Article featured image
Article featured image

Με αισθήματα οργής και απογοήτευσης για τις τραγικές συνθήκες στις οποίες ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφυγε από τη Λέσβο η Βρεττανή ηθοποιός και ακτιβίστρια Λένα Χίντι. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σέρσεϊ του «Game of Thrones» επισκέπτεται το νησί για να δει από κοντά την κατάσταση στο hotspot (διαβάστε για την επίσκεψη τον Μάρτιο του 2019).

Και δεν είναι η πρώτη φορά που φεύγει απογοητευμένη και εξοργισμένη από όσα είδε εκεί. Σε ανάρτησή της στο Instagram απευθύνει έκκληση «να σταματήσει αυτή η τρέλα». Είναι εμφανώς σοκαρισμένη και μιλά με δάκρυα στα μάτια για τις συνθήκες στον καταυλισμό. Λέει ακόμη ότι είδε έναν άνθρωπο νεκρό στη Μόρια – αναφέρεται στο επεισόδιο αυτής της εβδομάδας όπου ένας Υεμένιος μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια καβγά. Ξεσπά ακόμη κατά της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και της Ευρώπης, που δεν δίνουν λύση στο Μεταναστευτικό «ενώ είναι τόσο απλό».

«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στη Μόρια. Ο φίλος μου Σαλάμ Αλντίν τα δημοσίευσε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί. Είναι ο μόνος λόγος που απελάθηκε, η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους. Λοιπόν, χθες βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει… Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα! Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γαμ… ανθρώπινες ζωές! Γαμ… κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίσεις. Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται. Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γαμ… απλό! Να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε αντί να τα σπαταλάμε σε γαμ… πολέμους».



Πηγή: protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ