Fake φάροι τροχαίας στους δρόμους (μαζί με τους πραγματικούς) για μείωση των δυστυχημάτων

Το νέο μέτρο της Αστυνομίας Κύπρου και του Υπουργείου Μεταφορών ακούγεται και είναι λογικό.

Article featured image
Article featured image

Με τους αριθμούς των θυμάτων από τροχαίες συγκρούσεις να ανεβαίνουν δραματικά στους κυπριακούς δρόμους, η λήψη αυστηρών και άμεσων μέτρων είναι επιβεβλημένη.

Και μπορεί η απόφαση της βουλής να αυξήσει κατακόρυφα τις ποινές για τροχαίες παραβάσεις, ωστόσο αυτό το μέτρο από μόνο του δεν είναι αρκετό. Σε δηλώσεις του στον «Φ», ο υπουργός Μεταφορών κύριος Γιάννης Καρούσος, ανέφερε πως ένα μέτρο που εξετάζεται και αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, είναι η χρήση μετακινούμενων φάρων «μαϊμού» τόσο στους αστικούς όσο και τους υπεραστικούς δρόμους, ούτως ώστε οι οδηγοί να μην γνωρίζουν πότε ένα όχημα είναι στελεχωμένο ή όχι με αστυνομικούς της τροχαίας.

Ο κ. Καρούσος ανέφερε, πως η Αστυνομία έχει σκέψεις και ιδέες οι οποίες θα προωθηθούν προς υλοποίηση, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων.

Παράλληλα γίνονται σκέψεις για ενημέρωση ή ενίσχυση της ενημέρωσης από την παιδική ηλικία ώστε να ευαισθητοποιηθούν και όταν ενηλικιωθούν να πατούν σε πιο γερές βάσεις όσον αφορά την ασφάλεια των ιδίων αλλά και των υπολοίπων πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ