Επίσημη ανακοίνωση από το Τμήμα Δασών για της κηλίδες πετρελαίου στη λίμνη Αθαλάσσας

Την Κυριακή είχαμε αναρτήσει ένα βίντεο το οποίο αναδείκνυε το πρόβλημα.

Article featured image
Article featured image

Σήμερα, δυο μέρες μετά, το Τμήμα Δασών τοποθετείται με μια σχετική ανακοίνωση με τίτλο «Διαρροή πετρελαίου στον ταμιευτήρα νερού στο Πάρκο Αγ. Γεωργίου του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας».
Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό τα ακόλουθα αναφορικά με κηλίδα πετρελαίου που εντοπίστηκε στη λίμνη του πάρκου Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας:

­- Εκπρόσωποι του Τμήματος Δασών και του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών κινητοποιήθηκαν άμεσα και σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν επιτόπια επιθεώρηση στη Λίμνη.

athalassa kilides 4.jpg


­- Κατά την εξέταση της κατάστασης διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό μόλυνσης δεν είναι σοβαρό, το οποίο καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκαν θάνατοι ψαριών ή πουλιών, και ότι οποιαδήποτε ροή πετρελαίου προς τη λίμνη έχει σταματήσει.

­- Τα υπολείμματα πετρελαίου που παραμένουν, λόγω της μικρής τους ποσότητας αναμένεται ότι εντός της ημέρας θα εξατμιστούν.

athalassa kilides 2.jpg


­- Δεν υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης και απομάκρυνσης των υφιστάμενων υπολειμμάτων λόγω της μικρής τους ποσότητας καθώς και της διάσπασης και διασποράς τους.

­- Το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών προμήθευσε το Τμήμα Δασών με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να σταματήσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά οποιαδήποτε συνεχιζόμενη ροή μόλυνσης της λίμνης που μπορεί να προκύψει.

athalassa kilides 3.jpg


Φωτογραφίες: Λοΐζος Κωνσταντίνου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ