Υπουργείο στην Ελλάδα χρέωσε το δημόσιο 12.000 ευρώ για μία βασιλόπιτα

Μάλλον το κάθε κομμάτι έκρυβε από μία χρυσή λίρα για τον κάθε υπάλληλο.

Article featured image
Article featured image


Αλλά και αυτό να γινόταν, το κόστος δεν θα ανερχόταν στις 12 χιλιάδες ευρώ για μία βασιλόπιτα.

Ο λόγος για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με Υπουργό τον Μάκη Βορίδη, το οποίο ενέκρινε δαπάνη ύψους 12 χιλιάδων ευρώ, για την πρωτοχρονιάτικη κοπή της πίτας. Το σχετικό έγγραφο δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα Διαύγεια στις 15 Ιανουαρίου και, μερικές μέρες μετά, η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Απίστευτα πράγματα. Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ! [...] Το επιτελικό κράτος εν δράσει!».


kopi-protohroniatiis-pitas-ipourgeio-agrotikis.png_1.jpg

Έπειτα από το σάλο που δημιουργήθηκε, ο Υπουργός σε τηλεοπτική του εμφάνιση δήλωσε πως θα ανακαλέσει την απόφαση και πως θα καλύψει ο ίδιος την εκδήλωση με δικά του έξοδα, τα οποία θα πληρώσει από την παλαιότερη αποζημίωση ύψους 40 χιλιάδων ευρώ, που είχε λάβει από τον κ. Καμένο, έπειτα από δικαστική διαμάχη που είχαν.

Κύκλοι του υπουργείου, πάντως, έκαναν χθες λόγο για «ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών» του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την πρώην υφυπουργό ότι συγκρίνει «την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της» με την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας για τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου.

Αλλά και πάλι, 12 χιλιάδες ευρώ για μία βασιλόπιτα;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ