Πώς μοιάζει το πιο πολυτελές κέντρο αποτοξίνωσης του κόσμου

Το Paracelsus Recovery είναι το meeting point των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Article featured image
Article featured image

Στην πιο πλούσια πόλη της Ευρώπης, τη Ζυρίχη, σ’ ένα πολυτελές ρετιρέ με θέα τη γραφική λίμνη θα φανταζόσουν πως θα ζούσες τα πιο ωραία πάρτι της ζωής σου!

Η πραγματικότητα είναι πως μάλλον θα το επισκεφθείς μετά το party. Έτσι σκέφτονται μερικές από τις πιο πλούσιες και διάσημες προσωπικότητες του κόσμου, οι οποίες καταφεύγουν στο Paracelsus Recovery για να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά.

Ποιους μπορεί να συναντήσεις εδώ;

Μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, Ρώσους ολιγάρχες, μεγιστάνες επιχειρηματίες, κληρονόμους και celebrities. Εδώ, αντιμετωπίζουν τον εθισμό τους με διάφορα ναρκωτικά, από κοκαΐνη μέχρι Xanax. Το Paracelsus Recovery είναι μία από τις λίγες κλινικές που απαρτίζουν ένα ελίτ σύνολο πολυτελών κλινικών απεξάρτησης.


waiting-room-edited.jpg



Πόσο κοστίζει η βραδιά;



Φυσικά, είναι πανάκριβο. Ξέχνα τα 24.000 ευρώ τον μήνα που ξοδεύουν οι celebrity στο Priory στο Σάριε ή τα 50.000 ευρώ, για 45 μέρες στο Meadows στην Αριζόνα. Το Paracelsus Recovery είναι άλλου επιπέδου. Μια εβδομάδα αποτοξίνωσης εδώ κοστίζει περίπου 93.000 ευρώ. Πέντε εβδομάδες απεξάρτησης κοστίζουν 315.000 ευρώ – περίπου δεκαπλάσιο ποσό από τον μέσο μισθό στη Βρετανία.

img_1029.jpg



1575538678203-_LMI1550.jpeg


Τι περιλαμβάνει το πακέτο;

Φυσικά, διαθέτει όλα τα κομφόρ.

Το φουλ VIP πακέτο περιλαμβάνει μετακίνηση με λιμουζίνα 24/7, προσωπικό σεφ, μπάτλερ και θυρωρό, πρόσβαση σε spa πεντάστερου ξενοδοχείου, δωμάτια με μαρμάρινο μπάνιο και σουέντ κρεβάτι, ψυχοθεραπευτή που μένει εκεί και αναλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις που αφορούν την εκτίμηση της βιοχημείας εγκεφάλου και σώματος.



Paracelsus-Recovery-Rehab-1.png



Εδώ, φιλοξενούνται μόνο γύρω στους 20 πελάτες τον χρόνο, αλλά το προσωπικό επίσης στέλνεται στο εξωτερικό για πελάτες που δεν έχουν χρόνο να έρθουν εδώ ή απαιτούν φροντίδα στη συνέχεια.

clinical-residence-addiction-clinic.jpg



Το Κέντρο μπορεί να επισκεφθεί ένας πρίγκιπας από τη Σαουδική Αραβία μένοντας στο κοντινό πεντάστερο Dolder Grand Hotel και το Paracelsus Recovery τον εξυπηρετεί στέλνοντας έναν ψυχοθεραπευτή σε ένα δωμάτιο κοντά στη σουίτα του. Διάσημοι παρουσιαστές από τις ΗΠΑ με πρόβλημα αλκοολισμού βγαίνουν στον αέρα κι ύστερα το κέντρο αναλαμβάνει τη μεταφορά τους στη Ζυρίχη για τη συνέχιση της θεραπείας.

Το 15μελές εξειδικευμένο προσωπικό του προσφέρει μια προσωπική υπηρεσία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κάθε πελάτη.


Paracelsus.jpg


Ο λόγος που το προτιμούν



Όσοι έρθουν εδώ, θα βιώσουν μια πανάκριβη διερεύνηση του σώματος και της ψυχής τους.

Ένα από τα βασικά σημεία που ελκύει τους πελάτες είναι το επίπεδο ιδιωτικότητας. Τα πραγματικά ονόματα των πελατών αποκρύπτονται, η διεύθυνση του διαμερίσματος δεν δημοσιοποιείται, οι αριθμοί πινακίδων της λιμουζίνας δεν εντοπίζονται, τα μέιλ με τους πελάτες είναι κρυπτογραφημένα και οι υπάλληλοι υπογράφουν ένα πολύ αυστηρό πιστοποιητικό εμπιστευτικότητας.

Οι πλούσιοι και η σχέση τους με τα ναρκωτικά

Ο Jan Gerber, Πρόεδρος του Paracelsus Recovery, λέει ότι όσοι ζουν εύκολες ζωές όπου οι επιθυμίες αμέσως ικανοποιούνται, βαριούνται. Επίσης, δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τη ζωή. Για κάποιους που από πιο ταπεινά περιβάλλοντα έφτασαν στη διασημότητα, η εξουσία και ο τεράστιος πλούτος μπορεί να είναι εξίσου δυσάρεστο με το αντίθετο.

Το να 'σαι πλούσιος και ισχυρός μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος με ναρκωτικά, λέει ο Gerber. Λόγω της ζωής τους, είναι προστατευμένοι από τις συνέπειες του εθισμού για περισσότερο καιρό από τους περισσότερους. «Δεν θα σε απολύσει κανείς από τη δική σου εταιρεία».

Έτσι, είναι πιο δύσκολο να πιάσουν πάτο – τη στιγμή της απόλυτης απόγνωσης που λειτουργεί σαν έναυσμα για πολλούς χρήστες να αναζητήσουν βοήθεια. Επιπλέον, ο Gerber έχει δει πολλούς να το ρίχνουν στα ναρκωτικά αφότου πουλήσουν μια εταιρεία που έχτιζαν επί χρόνια και διασκεδάζουν σκορπώντας λεφτά.

Επίσης, η σεξουαλική καταπίεση είναι λόγος εθισμού σε αυτές τις τάξεις. «Για παράδειγμα, πέρσι είδαμε μια πριγκίπισσα που είναι λεσβία και ήταν δύσκολο για εκείνη, επειδή φοβόταν μήπως την τιμωρήσουν. Ήταν τραυματικό και ενίσχυσε τον εθισμό της σε χάπια».

Ίσως είναι δελεαστικό να θεωρείς τους πλούσιους αχάριστους, αλλά ο Gerber διαφωνεί. «Δεν τους θεωρούμε κακομαθημένους, δεχόμαστε την πραγματικότητά τους. Όποιοι κι αν είναι, κάθε άτομο αξίζει κατανόηση. Συχνά το κοινό βλέπει μια συμπεριφορά ντίβας ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για τα θετικά αποτελέσματα μιας θεραπείας. Μπορούν να σταματήσουν τη θεραπεία όποτε νιώθουν ότι εκνευρίζονται. Είναι κομμάτι της παθολογίας και δεν μπορούμε να κρίνουμε κάποιον άρρωστο για τη συμπεριφορά του, ακόμα κι αν φαίνεται ψωνισμένος ή αλαζόνας σε πολλούς».

Όμως, η μητέρα του Gerber, η Dr Christine Merzeder, κλινική συντονίστρια στο Paracelsus, λέει ότι ο ναρκισσισμός είναι ένα πρόβλημα. «Πολλοί πελάτες μας έχουν ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά ή κανονική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Δεν συγκεντρώνονται. Νιώθουν ένα τεράστιο κενό. Δεν ξέρουν ποιοι είναι. Αλλά μπορεί να είναι ανελέητοι: δεν νιώθουν μεταμέλεια. Συχνά, είναι τελείως αναξιόπιστοι και δεν παίρνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους. Και ύστερα υφίστανται δίωξη ή τους παρατάει ο σύντροφός τους ή τα παιδιά τους, τους κάνουν μήνυση και ο κόσμος τους καταρρέει, καταλήγοντας στην απεξάρτηση. Εμείς βοηθάμε τους ανθρώπους με πράγματα που δεν μπορούν να αγοράσουν: αγάπη για τον εαυτό τους, συναισθηματική ρύθμιση, σχέσεις, ευθύνη για τη ζωή τους, υπευθυνότητα και τρόπους να είναι αισιόδοξοι».


Με πληροφορίες από το VICE UK.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ