Είσαι κι εσύ passive aggressive στα social media;

Πάλι κρύβεσαι πίσω από το πληκτρολόγιό σου;

Article featured image
Article featured image

Έχει γίνει πολύ της μόδας ο όρος «Passive aggressive», ελληνιστί παθητική επιθετικότητα. Τι σημαίνει αυτό; Νευριάζεις με τους άλλους, αλλά ποτέ δεν τους το λες ευθέως; Τα μαζεύεις μέσα σου και «χτίζεις τοίχους»;

Αν ταυτίζεσαι λίγο ή πολύ, τότε ενδεχομένως να έχεις χρησιμοποιήσει κι εσύ μερικά (ή και όλα) από τα παρακάτω emoticons!


Ανάποδο Χαμόγελο

emoti1.jpg

Το ανάποδο χαμόγελο, γνωστό και ως upside-down smiley είναι η ενσάρκωση της παθητικής επιθετικότητας. Φαινομενικά είναι μια φιλική αντίδραση μέχρι να τη μελετήσεις πιο προσεκτικά. Αν λάβεις αυτό το χαμόγελο, λογικά την έχεις σπάσεις στον άλλο ή έκανες κάτι που του γύρισε τη βίδα. Αντί να το παραδεχτεί σου στέλνει αυτό το emoji, λόγω ανωριμότητας να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Συνήθως συνοδεύεται και από ένα «χαρούμενο» , "No problem, ευχαριστώ".



Το σήμα της νίκης ή της ειρήνης

emotu.jpg

Όλοι το έχουμε στείλει. Το προτιμούμε, όταν θέλουμε να κρύψουμε τα συναισθήματά μας ή έχουμε εκνευριστεί από τον τρόπο που επικοινωνούμε με το άτομο που έχουμε απέναντί μας. Το σήμα ειρήνης σχεδιάστηκε για να σε κάνει να νιώσεις ένοχος ή να παραθέσεις τα επιχείρηματά σου με το που θα το δεις. Αντί λοιπόν να σου πει σε CAPS «SORRY, δεν βλέπω το τηλέφωνό μου κάθε δύο έως τρία λεπτά όπως κάποιοι άλλοι». Σαν να λέμε το αντίθετο της ειρήνης.



Like (;)

grumpygirl.jpg

Πόσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει ειρωνικά το thumbs up; Κλασική αντίδραση που εκφράζει επιθετικότητα και σαφώς στερείται δημιουργικότητας. Χάθηκαν οι λέξεις; Το Thumbs-Up (ή, εναλλακτικά, το OK Hand) είναι αρκετά χαλαρό, κάπως σαν να λέτε "No duh" ή αλλιώς ο κλασικός τρόπος να ειρωνευτείς. Επόμενο παρακαλώ.


Το κατοστάρι

D4yXmf0X4AY3R9q.0.jpg

Σαν να λες στον άλλον «Αλήθεια, νιώθεις τόσο γαμάτος;» φυσικά με μια γενναία δόση ειρωνείας. Γιατί; Επειδή τίποτα στη ζωή δεν είναι "τέλειο, 100%!" Εδώ, 100 πόντοι ισούνται με ανεπάρκεια σα να λέμε Clapping Hands, ουπς!


Χμμμ, ξύνοντας το πιγούνι

emoti6.jpg

Το ξύσιμο του Chin Guy είναι η απάντηση στην φράση «Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις». Μα φυσικά και υπάρχουν αγαπητέ μου, γι αυτό σταμάτα να μου τρως τον χρόνο, θέλει να πει ο Chin Guy. Ναι, μάλλον μόλις γράφτηκε κάτι τόσο άσχετο, χαζό και ξενέρωτο. Φυσικά δε θα στο πει. Αλλά το ξύσιμο πάει σύννεφο.




Με πληροφορίες από thrillist.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ