Έγινε η κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2020

Για πρώτη φορά, από το 2015, Ελλάδα και Κύπρος διαγωνίζονται χωριστά. Με ποιες χώρες διαγωνίζεται η χώρα μας και πότε.

Article featured image
Article featured image

Για πρώτη φορά, από το 2015, οι δύο χώρες θα διαγωνισθούν χωριστά, γεγονός που σημαίνει ότι η μία χώρα δεν θα μπορεί να ψηφίσει την άλλη και να ανταλλάξουν υψηλή βαθμολογία που θα βοηθήσει στην πρόκριση.

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στον δεύτερο ημιτελικό, στις 14 Μαΐου, και η Κύπρος στον πρώτο ημιτελικό, που θα γίνει στις 12 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το όνομά της εκπροσώπου της Ελλάδας στη φετινή Eurovision, ωστόσο το όνομα της Στεφανίας Λυμπερακάκη θεωρείται σχεδόν βέβαιο.

Υπενθυμίζεται ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ. Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία, με πληθυσμό 17 εκατομμυρίων κατοίκων, που θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό.

Αναλυτικά η κλήρωση

Α' ημιτελικός (12 Μαΐου)
Λευκορωσία Λιθουανία Σουηδία Σλοβενία Αυστραλία Ιρλανδία Ρωσία Δεύτερο μισό Νορβηγία Κύπρος Κροατία Αζερμπαϊτζάν Μάλτα Ισραήλ Ουκρανία Ρουμανία Βέλγιο

Β' ημιτελικός (14 Μαΐου)
Αυστρία Μολδαβία Πολωνία Άγιος Μαρίνος Σερβία Ισλανδία Τσεχία Ελλάδα Εσθονία Δεύτερο μισό Δανία Βουλγαρία Ελβετία Φινλανδία Αρμενία Λετονία Γεωργία Πορτογαλία Αλβανία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ