Την επομένη των Χριστουγέννων -στον ουρανό του Περσικού Κόλπου- εμφανίστηκε αυτό

Για να σας προλάβουμε, δεν υπάρχει ίχνος μοντάζ, photoshop ή άλλης επεξεργασίας στη φωτογραφία.

Article featured image
Article featured image

Το ότι βρισκόμαστε σε μία ταραγμένη περίοδο με την ανθρωπότητα να έχει απωλέσει κάθε ίχνος σεβασμού απέναντι στη φύση, τα Θεία και την θεία, είναι γνωστό. Η Αυστραλία καίγεται, η Μέση Ανατολή φλέγεται και ο υπόλοιπος πλανήτης πνίγεται. Εμείς, όμως, σταθερά το βιολί μας.

Ίσως για αυτό το λόγο, το ξημέρωμα της 26ης Δεκεμβρίου –μόλις μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα- στον ουρανό του Περσικού Κόλπου και συγκεκριμένα στη θάλασσα της πόλης Αλ Ουάκρα του Κατάρ, ένας Έλληνας ταξιδιώτης απαθανάτισε αυτό: Δύο κόκκινα κέρατα, που μοιάζουν εκπληκτικά με εκείνα του διαβόλου που βρίσκουμε σε διάφορες απεικονίσεις του.


sunrise-red-horns-solar-eclipse-elias-chasiotis-2-5e1326b59c702-700 (1).jpg



Η φωτογραφία που θα μπορούσε το δίχως άλλο να ήταν το εξώφυλλο της Αποκάλυψης του Ιωάννη, ανήκει στον Ηλία Χασιώτη, ερασιτέχνη αστρονόμο, που εκείνες τις μέρες ζούσε στο Κατάρ. «Είμαι ερασιτέχνης αστρονόμος τα τελευταία 15 χρόνια», αποκάλυψε ο Χασιώτης στο Boredpanda.com. «Ήλπιζα πως κάποια οπτικά εφέ όπως για παράδειγμα ένας αντικατοπτρισμός, θα ήταν ορατά σ' εκείνο το σημείο και θα κατάφερνα να τα φωτογραφίσω».

Αυτό που γνώριζε, ωστόσο, ο Ηλίας και επιμελώς δεν έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα, είναι πως εκείνη την ημέρα συνέβη έκλειψη ηλίου, η οποία του πρόσφερε την ευκαιρία να φωτογραφίσει τον ήλιο σε μορφή... Σατανά!


sunrise-red-horns-solar-eclipse-elias-chasiotis-3-5e1326b7426bb-700.jpg

sunrise-red-horns-solar-eclipse-elias-chasiotis-4-5e1326b8c3e1e-700.jpg

«Ανησυχούσα πως δεν θα φανεί τίποτα με την έκλειψη. Ωστόσο, όταν ο ήλιος ξεκίνησε να εμφανίζεται, έμοιαζε με δυο ξεχωριστά κομμάτια - δυο κέρατα που τρυπούσαν τη θάλασσα! Ύστερα πήρε τη μορφή του αντικατοπτρισμού που λέμε 'ετρουσκικό βάζο'. Χάρη σ' αυτό το σχήμα, το φαινόμενο ονομάζεται 'διαβολικό ξημέρωμα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ