Η μεγάλη αλλαγή στο Facebook και τα τρία δώρα στους απανταχού χρήστες του

Πότε ήρθαν τα Χριστούγεννα;


Το Facebook Messenger συγχωνεύεται με τα μηνύματα του Instagram, 18 μήνες μετά τις προαναγγελίες του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για την απευθείας σύνδεση των δύο κοινωνικών δικτύων.

Το Instagram Direct, η παλιά υπηρεσία μηνυμάτων του Instagram, αντικαθίσταται από το Messenger στους ενεργούς χρήστες, επιτρέποντας για πρώτη φορά την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο με επαφές και στους δύο λογαριασμούς.

Και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα προς την καθολική συνένωση του Facebook και του Instagram με το WhatsApp, με κρυπτογραφημένη (και ως εκ τούτου πιο ασφαλή) επικοινωνία μεταξύ των τριών εφαρμογών.

«Συνδέουμε την εμπειρία του Messenger με το Instagram για να προσφέρουμε μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Messenger στο Instagram», δήλωσαν οι επικεφαλής των δύο υπηρεσιών Άνταμ Μοζέρι και Σταν Τσαντνόφσκι. «Οι χρήστες του Instagram μπορούν να κάνουν αμέσως αναβάθμιση σε αυτή τη νέα εμπειρία».

Για την ενσωμάτωση των δύο εφαρμογών χρειάζεται η γραπτή συναίνεση του χρήστη. Το Facebook θέλει να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους προς αυτή την κατεύθυνση και προσφέρει τρία «δώρα» σε όσους το αποφασίσουν: δυνατότητα ομαδικής θέασης ενός βίντεο κατά τη διάρκεια βιντεόκλησης, selfie stickers κατά την βιντεόκληση και δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων που θα αυτοδιαγράφονται μετά από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Προς το παρόν, η συγχώνευση βρίσκεται υπό δοκιμή σε λίγες χώρες αλλά το Facebook δεσμεύεται ότι σύντομα η επιλογή θα είναι διαθέσιμη σε όλον τον πλανήτη.

Με πληροφορίες από Facebook και Guardian/Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ