Εντυπωσιακός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε τέσσερις σχεδόν ώρες, κόντρα στο Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Article featured image
Article featured image

Αργά χθες το βράδυ, ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Roland Garros. Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε 3-2 σετ (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1) και αποκλείστηκε, δίνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής στον Σέρβο τενίστα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον «βασιλιά του χώματος» (και του Παρισιού), Ραφαέλ Ναδάλ.



Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέβαλε τεράστια προσπάθεια, ισοφάρισε σε 2-2 παρότι έχανε 2-0, αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν στο πέμπτο και τελευταίο σετ, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 3-2. Παρ’ όλα αυτά, η πορεία του Τσιτσιπά στο φετινό Roland Garros ήταν εκπληκτική, έχοντας επιτύχει την καλύτερή του επίδοση στον θεσμό και ξεπερνώντας την περσινή του, όταν είχε αποκλειστεί από τα κορτ του Παρισιού κόντρα στον Σταν Βαβρίνκα.



«Έχω ανάμεικτα συναίσθηματα από την ήττα. Στο τέλος του αγώνα ένας τραυματισμός που είχα από τη Ρώμη επέστρεψε. Ήταν δύσκολο να ολοκληρώσω το ματς. Είμαι χαρούμενος από την επιστροφή που έκανα, ισοφαρίζοντας σε 2-2», ανέφερε ο Έλληνας τενίστας στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.



Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα συναντήσει για 56η φορά στην καριέρα του τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος διεκδικεί τον 13ο τίτλο του σε ισάριθμους τελικούς στο Παρίσι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ