Το 1,5 εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση από το κράτος στην οικογένεια Φύσσα

Εκεί που η αθλιότητα του φασισμού δεν σταματά πουθενά.

Article featured image
Article featured image

Του Ανδρέα Κάτσιη


Η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών η οποία χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την πλειοψηφία των πολιτικών στελεχών της ως εγκληματικά όργανα, ήταν αναμενόμενο πως θα «πονούσε» πολλούς που τρέφονταν και έθρεφαν το εν λόγω μόρφωμα.

Λίγο μετά την καταδικαστική απόφαση ξεκίνησε ένας διαδικτυακός αγώνας δρόμου, για να πλήξουν την αξιοπρέπεια της οικογένειας Φύσσα –κυρίως της Μάγδας Φύσσα- ρίχνοντας λάσπη και αμαυρώνοντας τόσο τον αγώνα τους, όλα αυτά τα χρόνια, όσο και τη μνήμη του δολοφονημένου γιου της.

Διάφορες αναρτήσεις από επώνυμους και από ψευδώνυμους, έκαναν λόγο για αποζημιώσεις εκατομμυρίων που έλαβε η οικογένεια Φύσσα από το κράτος, για τη δολοφονία του Παύλου.


1.jpg

2.jpg

3.jpg


Μάλιστα, μία εξ’ αυτών των αναρτήσεων, υποδηλώνει πως η κυρία Μάγδα Φύσσα λαμβάνει αποζημίωση ύψους οκτακοσίων χιλιάδων (800.000) ευρώ από το Ελληνικό Κράτος για το θάνατο του Παύλου, ενώ μια άλλη παραλλαγή, η οποία έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περισσότερες από 4.3 χιλιάδες κοινοποιήσεις, κάνει λόγο για το υπέρογκο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Τα Ελληνικά Hoaxes, έπειτα και από τις διαστάσεις που πήρε το ζήτημα, εξέτασαν τους ισχυρισμούς για να διαπιστώσουν εάν αληθεύουν ή εάν απλά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας μερικών που θέλουν να πλήξουν τη μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας έναντι του φασισμού.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την ομάδα συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, που είχε η ομάδα των Ελληνικών Hoaxes, έμαθαν πως: Για την απόφαση έκδοσης αποζημίωσης χρειάζεται να ασκηθεί αγωγή, πράγμα που επί του παρόντος δεν έχει συμβεί. Επιπροσθέτως, η απόφαση δεν βγαίνει αυτοδικαίως αλλά πρέπει η υπόθεση να παραπεμφθεί σε αστικό δικαστήριο. Συνεπώς, αν είχε δοθεί κάποια αποζημίωση, αυτό θα είχε γνωστοποιηθεί.

Σύμφωνα με την δικηγόρο και συνήγορο πολιτικής αγωγής της οικογένειας, Ελευθερία Τομπατζόγλου: «Δεν έχουμε ασκήσει για τους εντολείς μας αγωγή στα πολιτικά ή στα διοικητικά δικαστήρια».

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε πως εν προκειμένω, στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μια αποζημίωση δεν θα βάρυνε το Ελληνικό Κράτος όπως λανθασμένα αναφέρει μια εκ των υπό εξέταση δημοσιεύσεων. Αντιθέτως, η αποζημίωση θα βάρυνε οικονομικά τους υπαιτίους, σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση του τριμελούς Εφετείου για την δολοφονία. Οπότε, σύμφωνα και με την ανωτέρω αποδεικτική διαδικασία εξάγεται το συμπέρασμα πως ο υπό εξέταση ισχυρισμός καθότι αναληθής και ανυπόστατος καταρρίπτεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ