Η αλήθεια πίσω από τη φωτογραφία με τον γυμνό βουλευτή στο Μεξικό

Η εικόνα του, με τα εσώρουχα εντός του κοινοβουλίου, σε δύο μέρες κατάφερε να έχει πάνω από 7,4 εκατομμύρια προβολές ενώ συνοδεύεται από το εξής κείμενο: «Ντρέπεστε να με βλέπετε γυμνό, αλλά δεν ντρέπεστε να βλέπετε τους ανθρώπους σας στους δρόμους γυμνούς, χωρίς παπούτσια, απελπισμένους, άνεργους και πεινασμένους αφού κλέψατε όλη τους την περιουσία, αλλά πάνω απ’ όλα το μέλλον τους».

Article featured image
Article featured image


Σύμφωνα με τη viral
κοινοποίηση, ο βουλευτής του Μεξικού, Antonio Garcia Conejo, κατά τη διάρκεια συνεδρίας του κοινοβουλίου, στάθηκε στη μέση της αίθουσας, έβγαλε τα ρούχα του, αφήνοντας μόνο το εσώρουχο και απευθυνόμενος στα μέλη του σώματος είπε: «Ντρέπεστε να με βλέπετε γυμνό, αλλά δεν ντρέπεστε να βλέπετε τους ανθρώπους σας στους δρόμους γυμνούς, χωρίς παπούτσια, απελπισμένους, άνεργους και πεινασμένους αφού κλέψατε όλη τους την περιουσία, αλλά πάνω απ’ όλα το μέλλον τους».

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου κατάφερε να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο περνώντας από εκατομμύρια μάτια στα social media, ωστόσο η πραγματικότητα πίσω από αυτό που βλέπουμε δεν είναι ακριβώς αυτή που περιγράφεται.

121678734_2517733218525912_2183435125942487852_n.jpg

Όντως, το άτομο που εμφανίζεται στη φωτογραφία, είναι ο Antonio Garcia Conejo, βουλευτής του Δημοκρατικού Επαναστατικού κόμματος του Μεξικού, ο οποίος στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 έγινε πρωτοσέλιδο όταν έβγαλε τα ρούχα του εντός του κογκρέσου, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση να επιτρέψουν σε ιδιωτικές εταιρείες την εξόρυξη και την εκμετάλλευση πετρελαίου και αερίου. Μια πρωτοφανής απόφαση για τη χώρα, αφού μέχρι τότε τη διαχείριση των πηγών ενέργειας την είχε η κρατική εταιρεία Pemex, από το 1938.

Ο Conejo, ο οποίος διαφωνούσε κάθετα με την απόφαση του κονγκρέσου, διατύπωσε την αντίθεσή του με ένα συμβολικό τρόπο, καθώς, όπως είχε αναφέρει τότε, η απόφαση της κυβέρνηση να επιτρέψει σε ξένες και ιδιωτικές εταιρείες να εκμεταλλευτούν τον ενεργειακό πλούτο της χώρας, θα ξεγυμνώσει την οικονομία και εν συνεχεία τους πολίτες της, ακριβώς έτσι όπως ξεγυμνώθηκε αυτός. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα και την περίπτωση της τηλεφωνίας που προχώρησε σε ιδιωτικοποίηση και οι πολίτες δεν είδαν κανένα όφελος από αυτή την κίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ