Κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Ελληνική Επανάσταση

Και είναι όσο κιτς ακούγεται.

Article featured image
Article featured image

Υπό την επιμέλεια της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», δημοσιεύτηκε χθες το βίντεοκλίπ για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το βιντεοκλίπ γυρίστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Αγορά του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η σκηνοθεσία του βίντεο και η νέα ενορχήστρωση του τραγουδιού έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, υπεύθυνο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και είναι παραγωγή της Επιτροπής ενώ το τραγούδι που πρωταγωνιστεί είναι το κλασσικό πλέον κομμάτι του Διονύση Σαββόπουλου «Ας κρατήσουν οι χοροί».

Εξηγώντας τους λόγους αυτής της επιλογής δήλωσε η κυρία Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είπε: «Διαλέξαμε αυτό το τραγούδι, γιατί περιγράφει με ένα μοναδικό τρόπο το κοινό μας ταξίδι. Σε αυτά τα 200 χρόνια, η "σύναξή" μας ξεδιπλώθηκε, μεγάλωσε. Ο ‘δεσμός μας πύκνωσε’. Πολλές φορές πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε και ‘οι παρέες μας συνέχισαν να γράφουν ιστορία’. Το 2021 κοιτάζουμε μπροστά. Σμίγουμε ‘τις παλιές και τις αναμμένες τροχιές’ μας με ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Γιατί το ταξίδι των Ελλήνων συνεχίζεται. Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν!».

Η διαδικασία της νέας ενορχήστρωσης και το γύρισμα του βιντεοκλίπ του τραγουδιού διήρκησε τρεις μήνες και για την ολοκλήρωσή της εργάστηκαν χορωδοί, μουσικοί, χορευτές, τεχνικοί, ενώ περισσότεροι από 300 άνθρωποι συμμετείχαν στο κάστινγκ, στα γυρίσματα, στις πρόβες, στις ηχογραφήσεις, στο μοντάζ και στην επεξεργασίας της εικόνας και παρά τα εντυπωσιακά για την εποχή νούμερα των ανθρώπων που εργάστηκαν για το τελικό βιντεοκλίπ των σχεδόν 5 λεπτών, το αποτέλεσμα μας άφησε κάπως παγωμένους και με την απορία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ