Η ιστορία πίσω από τη συγκλονιστική αυτή φωτογραφία

Στα 31 της -η Sarah Whitney- θηλάζει τον νεογέννητο γιο της αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή λόγω καρκίνου του μαστού.

Article featured image
Article featured image

Η διάγνωση για τον καρκίνο είχε γίνει τον Απρίλη του 2015, ενώ ήταν ήδη έγκυος 3 εβδομάδων στο τρίτο της παιδί. Κι όμως η 31χρονη γυναίκα συνέχισε κανονικά την εγκυμοσύνη της, προχωρώντας σε μαστεκτομή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς δεν μπορούσε να προχωρήσει σε χημειοθεραπείες, λόγω του μωρού. Η θεραπεία ακολούθησε μετά τη γέννα. «Όταν γεννήθηκε ο Kal-El, η χαρά όλων μας ήταν μεγάλη γιατί ήταν απόλυτα υγιής και έτοιμος να ζήσει στον καινούργιο κόσμο που είχε μόλις έρθει», είχε δηλώσει τότε η Sarah.

Στο μαιευτήριο μαζί με την οικογένεια ήταν και η φωτογράφος Kate Murray, η οποία απαθανάτισε τις στιγμές με την Sarah να ταΐζει τον Kal-El, από το στήθος που της είχε απομείνει: «Οι φωτογραφίες ήταν για εμένα οι αναμνήσεις μιας περιόδου που έληγε και μιας καινούργιας που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει, γι’ αυτό κάλεσα φωτογράφο μαζί μας. Ήξερα πως σύντομα δεν θα μπορούσα να ταΐζω τον γιο μου από το στήθος μου καθώς θα ξεκινούσα μια πιο επιθετική θεραπεία, οπότε ήθελα αυτή η στιγμή να υπάρχει καταγεγραμμένη», σημείωνε τότε η Sarah.

Screenshot_2015-04-29-09-00-16.jpg


bebadv3.jpg

Τότε, το 2015 η φωτογραφία της Sarah με τον νεογέννητο γιο της να θηλάζει, κυκλοφόρησε στα social media και έγινε παγκόσμιο viral, ως ένα σύμβολο δύναμης, επιμονής και υπομονής για κάθε γυναίκα που βιώνει τον καρκίνο. Η Sarah σήμερα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και ζει με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της στην Florida των ΗΠΑ.

bebadv4.jpg
6 μήνες μετά το τέλος της χημειοθεραπείας

Σήμερα, 25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημερά Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η φωτογραφία της Sarah επανήλθε στο προσκήνιο για να μας θυμίσει τη σημασία της πρόληψης αλλά και τη σημασία της εσωτερικής δύναμης που κρύβει μέσα του ο κάθε ένας από εμάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ