Δύο αποδείξεις ότι πλέον στην Κύπρο το κάθε σεντ μετρά

Τόσο για τους πολίτες όσο και για το Κράτος.

Article featured image
Article featured image

Η πρώτη απόδειξη που μοιράζεται στο Facebook αφορά σε καύσιμα.


αποδειξη22.jpg


Όπως φαίνεται από τα νούμερα πάνω σε αυτή την απόδειξη που προέρχεται από βενζινάδικο στη Λευκωσία, από μια πρώτη-γρήγορη ανάγνωση, κάποιος συμπολίτης μας έβαλε καύσιμο για €0.55. Δεν ξέρουμε αν το συγκεκριμένο αφορά όντως σε μια τέτοια περίπτωση, αν δηλαδή ένας άνθρωπος έβαλε μισό λίτρο βενζίνη στο αυτοκίνητο γιατί τόσο μπορούσε να βάλει, σίγουρα πάντως -και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει- εκεί έξω υπάρχει κόσμος που όντως δυσκολεύεται.


Το δεύτερο έγγραφο, που αναρτήθηκε στο Πού Πήγαμε, αφορά σε ένα εξώδικο που κόπηκε στην Πάφο προ λίγων ημερών. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, αστυνομικός κατήγγειλε πολίτη ο οποίος αντί για 50 χλμ/ω πήγαινε με 52. Του έκοψε εξώδικο €4 (€2 για κάθε έξτρα χιλιόμετρο).


αποδειξη1.jpg


Πάντως, έστω κι αν είπαμε ότι το κάθε σεντ μετρά, ακόμα και για το Κράτος, προκαλεί έκπληξη η απόφαση του αστυνομικού εδώ, καθότι όπως διαβάζαμε πρόσφατα στα ρεπορτάζ αναφορικά με την κατάργηση του «χαττηρικού» 20% στο όριο ταχύτητας, πλέον στις πόλεις η «ανοχή» ορίζεται ως εξής:

Για όριο 50 χιλιομέτρων και άνω, που είναι και το πιο συνηθισμένο στις πόλεις και τα χωριά, η ανοχή θα είναι μέχρι τα 57 χιλιόμετρα και άρα από τα 58 και άνω θα γίνονται καταγγελίες των οδηγών. Ως τώρα οι καταγγελίες γίνονταν από τα 63 χλμ και άνω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ