Η ρηξικέλευθη πρόταση του Δρ Γεώργιου Πάνου για να ελέγξει η Κύπρος την πανδημία

Όσα είπε σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εμφάνιση.

Article featured image
Article featured image

Σε μία κάπως ανατρεπτική πρόταση –σε σχέση με την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας- προχώρησε χθες βράδυ ο Δρ Γιώργος Πάνος, φιλοξενούμενος στις «Τομές στα Γεγονότα».

Αφού μίλησε για έξαρση της πανδημία στην Κύπρο και παραδέχτηκε πως το τελευταίο δεκαήμερο η κατάσταση έχει ξεφύγει, ο Δρ Πάνος πρότεινε να γίνει έλεγχος σε όλο τον πληθυσμό της Κύπρου ανεξαιρέτως. «Υπάρχει ο τρόπος με το PCR και με την μέθοδο δεξαμενής». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι μπορούν να ελεγχθούν από πέντε μέχρι οκτώ άτομα, τονίζοντας ότι αν γίνει αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καλυφθεί ο πληθυσμός.

DR-PANOS-333.jpg
Δρ Γεώργιος Πάνος


Στη συνέχεια μίλησε και για τα rapid τεστ τονίζοντας ότι έχουν πιθανότητα λάθους μέχρι και 15%. «Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συμπωματικά άτομα, για παιδιά και ως ενδιάμεση λύση. «Θα πρέπει να δώσουμε βάρος στην μοριακή εξέταση η οποία είναι ακριβείας». Προσέθεσε ότι μπορεί να γίνει όταν επιστρατευτούν όλα τα μηχανήματα PCR. «Να ελεγχθεί και να ξανά ελεγχθεί όλος ο πληθυσμός και όποιος είναι θετικός να απομονώνεται ή να νοσηλεύεται αν χρειαστεί. Σε ένα μήνα η Κύπρος θα καταστεί ένα καθαρό μέρος», ανέφερε.

Εξήγησε ότι έτσι θα υπάρχει μια κανονική οικονομική δραστηριότητα, προσθέτοντας ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε συνεχώς σε μέτρα και ιχνηλατήσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι την δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να γίνει σωστή ιχνηλάτηση, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να παρθούν πολύ τολμηρές και σωστές αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ