«Χθες είχαμε το πρωί τέσσερις νοσηλευτές, ενώ το απόγευμα και το βράδυ ήταν μόνο τρεις»

Η έκκληση της Επιστημονικής Διευθύντριας του Νοσοκομείου Αναφοράς, Αμαλίας Χατζηγιάννη, για το υποστελεχωμένο νοσηλευτήριο, το οποίο άρχισε και πάλι να γεμίζει με ασθενείς με κορωνοϊό.

Article featured image
Article featured image

Έκκληση για περισσότερη στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, απευθύνει η Επιστημονική Διευθύντρια του Αμαλία Χατζηγιάννη.

Με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «η χθεσινή νύχτα ήταν από τις δυσκολότερες που πέρασε το Νοσοκομείο Αναφοράς αφού λόγω της αύξησης του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο δημόσιο νοσηλευτήριο, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό δεν ήταν αρκετό για να ανταπεξέλθει. Συγκεκριμένα στην κλινική Covid – 19 πρέπει να υπάρχουν πέντε νοσηλευτές στην πρωινή βάρδια, τέσσερις στη απογευματινή και τέσσερις το βράδυ».

Ωστόσο συνέχισε «χθες είχαμε το πρωί τέσσερις νοσηλευτές, ενώ το απόγευμα και το βράδυ ήταν μόνο τρεις, κάτι που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και εξοντωτικό. Ιδιαίτερα το βράδυ ήταν πάρα πολύ δύσκολο αφού είχαμε την άφιξη περίπλοκων περιστατικών από άλλα Νοσοκομεία, χωρίς προηγουμένως να γνωρίζουμε την ακριβή κατάσταση της υγείας τους».

Εξήγησε ότι «ενώ αρχικά η κατάσταση ορισμένων ασθενών που έφταναν στο Νοσοκομείο Αναφοράς ήταν καλή, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί τους, εντούτοις με την άφιξη τους στην κλινική Covid-19 χρειάστηκαν διασωλήνωση. Επίσης σήμερα τα ξημερώματα κρίθηκε αναγκαίο ένας ασθενής, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, να διακομισθεί διασωληνωμένος με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Σύμφωνα με την κ. Χατζηγιάννη «περάσαμε ένα πολύ δύσκολο και ζόρικο βράδυ, ενώ τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Αναφοράς, με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού αυξάνονται, χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό. Αναμένουμε εδώ και μέρες γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθούς θαλάμου ακόμα και καθαρίστριες» είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει βοηθός θαλάμου που εργάζεται καθημερινά 12 ώρες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου είπε ότι «παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, το Νοσοκομείο πρέπει να λειτουργεί και δεν πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί. Παρά την καθημερινή αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στη κλινική Covid–19, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την εργασία μας γιατί αυτό είναι το καθήκον μας».


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ