Ξεκινά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Article featured image
Article featured image

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2020, σηκώνει αυλαία το Σάββατο 10 Οκτωβρίου με τη δέκατη επετειακή του έκδοση, στο Θέατρο Ριάλτο.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του covid-19, το Φεστιβάλ ξεκινά τις προβολές του θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια και υγεία των θεατών του.

Οι διοργανωτές ετοιμάζουν μια σύντομη εναρκτήρια εκδήλωση στον εσωτερικό χώρο του Θεάτρου Ριάλτο, καθώς φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, η καθιερωμένη υπαίθρια εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ηρώων. Αμέσως μετά, το Φεστιβάλ ξεκινά επίσημα με τις πρώτες προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος, με παραγωγές Κυπρίων και ξένων δημιουργών.


12 Oct19_801 Short Films.jpg


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ καταρτίζεται από ταινίες μικρού μήκους από 35 χώρες, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ενώ έξι παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν τον κυρίως κορμό του. Στη διάρκεια της φεστιβαλικής εβδομάδας, η διεθνής (πεντα
μελής) κριτική επιτροπή - μέλη της οποίας θα βρίσκονται στην Κύπρο ενώ άλλα θα συμμετέχουν διαδικτυακά- θα παρακολουθεί τις διαγωνιζόμενες ταινίες και θα αποφασίσει για τα βραβεία που θα απονεμηθούν στη λήξη του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy

12 Oct19_1118 Short Films.jpg


*Το Θέατρο Ριάλτο λειτουργεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και τα μέτρα ασφάλειας και υγείας όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί στην τελευταία κυβερνητική εγκύκλιο που αφορά κινηματογράφους και κλειστά θέατρα. Αναλυτικά τα μέτρα που λαμβάνονται στην ιστοσελίδα του θεάτρου εδώ.

Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υ.Π.Π.A.N. και του Θεάτρου Ριάλτο.

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus

Instagram: isffc_filmfestival

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc20

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy

Κατάλληλο για άνω των 18.


121012797_270001824178056_2222365082011268495_n.jpg


Διοργανωτές:

Συνδιοργανωτές: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο & Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

Υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, Κ. Νίκου Νικολαΐδη

Xορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, CITY, Eρτ3

Επίσημος Εταίρος: Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (EFA)

Τεχνική Υποστήριξη: Εvent Pro

Χορηγός Φιλοξενίας: The Mediterranean Beach Hotel

Στηρίζουν: Ινστιτούτο Γκαίτε, Tεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΕΤΑΛ Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, Βιβλιοτρόπιο, Πανεπιστήμιο Κύπρου Γραφείο Αποφοίτων, Εφημερίδα Λεμεσός, Lemesos blog, Vestnik Kipra

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ