Σε αυτήν την πόλη οι πολίτες έκαναν ουρά έξω από βιβλιοπωλείο, λίγο πριν επιβληθεί γενικό lockdown

Η μόνη απόδραση από τις αβάσταχτες «διακοπές» είναι να βάζουμε πάλι μπρος τα τρένα με τη φαντασία και τα βιβλία.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Amandine Vachez

Μια φωτογραφία από την πόλη Λιλ της Γαλλίας κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Η φωτογραφία δείχνει πολίτες να σχηματίζουν ουρά έξω από το βιβλιοπωλείο «Le Furet du Nord», λίγο πριν από το δεύτερο lockdown που αποφασίστηκε στη Γαλλία και το οποίο είναι ήδη σε ισχύ από την Παρασκευή.

Μάλιστα, οι Γάλλοι περιμένουν υπομονετικά υπό βροχή τη σειρά τους, για να μπουν στο κατάστημα και να προμηθευτούν βιβλία και άλλα είδη, ώστε να είναι εφοδιασμένοι καταλλήλως για την καραντίνα που θα κρατήσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Η φωτογραφία έγινε αμέσως viral για όλους τους σωστούς λόγους. Σίγουρα, είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο να βλέπεις ουρές έξω από βιβλιοπωλεία και ανθρώπους που ακόμη σπεύδουν να αγοράσουν πραγματικά βιβλία που μυρίζουν χαρτί. Όπως έγραψε και στη σχετική ανάρτηση στο Twitter το τοπικό site της Λιλ: «Ευτυχώς, δεν στοκάρουμε μόνο ζυμαρικά και μπέργκερ». Χρειάζεται και το πνεύμα τροφή. Επειγόντως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ