Οι δύο παράμετροι που μας διαφοροποιούν από τις χώρες του εξωτερικού

Σύμφωνα με τον Δρ. Καραγιάννη, η Κύπρος μπορεί να περιορίσει πιο εύκολα τη διασπορά του ιού, αφού σε σχέση με τις χώρες του εξωτερικού, όπου ο κορωνοϊός καλπάζει, η δική μας χώρα έχει δύο βασικές διαφορές.

Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής του παρέμβασης το πρωί της Δευτέρας, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματά μας (αν μπορούμε να τα πούμε έτσι) σε σχέση με άλλες χώρες όπου βλέπουμε να εφαρμόζονται και πάλι lockdown σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και συνεπώς οι θάνατοι.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πρέπει να γίνει στη δική μας χώρα, αλλά και για το τι αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη σε ότι αφορά στα μέτρα, ο Δρ. Καραγιάννησες τόνισε ότι με σωστή εφαρμογή των μέτρων μπορούμε πολύ πιο εύκολα να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, αφού έχουμε δύο σημαντικές διαφορές από άλλες χώρες.

Πρώτον, δεν ενωνόμαστε χερσαία με καμία άλλη χώρα και δεύτερον, δεν έχουμε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως συμβαίνει στο εξωτερικό (μετρό, τραμ, ενώ και τα λεωφορεία δεν χρησιμοποιούνται μαζικά από τον πληθυσμό).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ