Το Βατικανό κάνει έρευνα για το περιβόητο «like του Πάπα» στο Instagram σε φωτογραφία μοντέλου

Ξινό του βγήκε το «αρέσκω».

Έρευνα διενεργεί το Βατικανό μετά από like σε φωτογραφία μοντέλου από τον επίσημο λογαριασμό του Πάπα Φραγκίσκου στο Instagram.

Δεν είναι σαφές πότε ο λογαριασμός έκανε like στη φωτογραφία της Βραζιλιάνας Ναταλία Γκαριμπόττο, η οποία στην επίμαχη φωτογραφία φορούσε σχολική στολή.


Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία άρχισαν να αναφέρουν την κίνηση την περασμένη Παρασκευή, προτού η φωτογραφία χαρακτηριστεί ως «ανεπιθύμητη» στην πλατφόρμα.

Οι αξιωματούχοι της Αγίας Έδρας φέρεται τώρα να ερευνούν πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί αυτό. «Μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το" like "προήλθε από την Αγία Έδρα και ζητούμε εξηγήσεις από το Instagram», δήλωσε εκπρόσωπος του Βατικανού στην εφημερίδα Guardian την Πέμπτη. Ο επίσημος λογαριασμός Instagram του Πάπα, με το όνομα χρήστη franciscus, έχει 7,4 εκατομμύρια ακόλουθους παγκοσμίως.

Πηγές κοντά στο γραφείο Τύπου του Βατικανού ανέφεραν την Τρίτη στο Καθολικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο ότι οι λογαριασμοί «διαχειριζόταν από μια ομάδα υπαλλήλων» και ότι είχε ξεκινήσει εσωτερική έρευνα. «Τουλάχιστον θα πάω στον παράδεισο», σχολίασε στο Twitter η Γκαριμπότο.

Με πληροφορίες του BBC/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ