Το παράθυρο που άφησαν τα νέα μέτρα σε σχέση με τα γυμναστήρια

Σε ισχύ τέθηκαν από τα ξημερώματα σήμερα, τα νέα μέτρα για για την αντιμετώπιση της πανδημίας με ένα εξ αυτών να θέλει κλειστά τα γυμναστήρια σε παγκύπρια κλίμακα.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Διάταγμα για τα νέα μέτρα το οποίο δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα στις 28/11, «αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων, σχολών χορού, καθώς και σχολών άλλων αθλημάτων: Νοείται ότι, επιτρέπεται η προσωπική εκγύμναση ή/και προπόνηση στις εγκαταστάσεις που αναφέρονται στην παρούσα παράγραφο, νοουμένου ότι οι μετέχοντες δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, συμπεριλαμβανομένου του γυμναστή/προπονητή».

Αυτό είναι και το μικρό παράθυρο που αφήνει το διάταγμα του Υπουργού Υγείας σε σχέση με την εκγύμναση του πληθυσμού, καθώς επιτρέπει το personal training, με τους μετέχοντες να μην υπερβαίνουν τα δύο άτομα.

Η Κρίστυ Παναγιώτου, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ, μιλώντας στο SigmaLive, ανέφερε ότι αναμένουν σήμερα διευκρινήσεις από τον ΚΟΑ.

Τόνισε πως ακόμη και εάν επιτρέπεται η προσωπική εκγύμναση, αυτό δεν ικανοποιεί ένα μεγάλο γυμναστήριο. Το μέτρο αυτό εξυπηρετεί, όπως είπε, κάποιον γυμναστή ο οποίος είναι αυτοεργοδοτούμενος.

Σημείωσε πως οι γυμναστές είχαν εισηγηθεί αφού επιτρέπεται η συνάθροιση 10 ατόμων σε σπίτια, να μπορούν να λειτουργήσουν τα γυμναστήρια με 10 άτομα σε χώρο των 100 τετραγωνικών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναστέλλεται και η λειτουργία των κολυμβητηρίων, εξαιρούμενης της χρήσης από πρόσωπα με αναπηρίες για θεραπευτική άσκηση ή για προπονήσεις μέχρι 4 προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.

Τα γυμναστήρια, κολυμβητήρια, κέντρα ευεξίας και λοιπές παρεμφερείς υποδομές εντός των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, δύνανται να λειτουργούν αποκλειστικά για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν στα εν λόγω ξενοδοχεία ή/και τουριστικά καταλύματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ