Η 24χρονη ποδοσφαιρίστρια που αρνήθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Μαραντόνα

Αντί ενός λεπτού σιγής γύρισε την πλάτη, ενώ αργότερα εξαπέλυσε εις βάρος το δημοφιλούς ποδοσφαιριστή βαριούς χαρακτηρισμούς.

Article featured image
Article featured image

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε την περασμένη Τετάρτη (25/11) από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 60 ετών με σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να τον τιμά με κάθε τρόπο. Μάλιστα, σε όλα τα γήπεδα ανά το παγκόσμιο κρατήθηκε ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του.

social-paula-dapena-2-600x315.jpg

Παρόλα αυτά στην περιοχή Abegondo της Ισπανίας, δεν έγινε το ίδιο. Η 24χρονη Πάουλα Νταπένα αρνήθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Μαραντόνα και την ώρα που κρατήθηκε ένα λεπτό σιγής, εκείνη κάθισε στο χορτάρι με την πλάτη γυρισμένη. Μάλιστα στην ιστοσελίδα pontevedraviva έσπευσε να εξηγήσει γιατί κράτησε αυτή τη στάση, εκτοξεύοντας βαρείς χαρακτηρισμούς στον Μαραντόνα. «Μόλις έμαθα ότι θα τηρηθεί ένα λεπτό σιγής, αρνήθηκα να το κάνω για έναν βιαστή, παιδόφιλο και κακοποιό» ανέφερε και πρόσθεσε ότι πριν από τρεις μέρες δεν κρατήθηκε σιγή για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας (στις 25 Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών).


Η 24χρονη αναγνώρισε ότι ο Μαραντόνα υπήρξε εντυπωσιακός ποδοσφαιριστής, με απίθανο ταλέντο και ποιότητα, αλλά δήλωσε πως «για να είσαι ποδοσφαιριστής, πρέπει πρώτα να είσαι άνθρωπος και να έχεις αξίες ξέχωρα από ικανότητες». Αυτή η χειρονομία είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή από εκείνη που έχει κάνει στο παρελθόν η Νταπένα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει σαφείς τις ιδέες της και τα πιστεύω της για τον φεμινισμό. Μια μέρα θέλει να γίνει δασκάλα και να συμβάλει στην επίτευξη της ισότητας μέσω της εκπαίδευσης, όπως δηλώνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ