Πρόστιμα ύψους €11.600 σε τρία άτομα για παγίδευση πουλιών

Σε διαβόητη τοποθεσία παράνομης παγίδευσης πουλιών στην επαρχία Λάρνακας.

Τσουχτερά πρόστιμα μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε διαβόητη τοποθεσία παγίδευσης πουλιών, στις αρχές Νοεμβρίου. Κατά την επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις κατοικίες των υπόπτων και, ως αποτέλεσμα, κατασχέθηκαν πέντε δίχτυα, πέντε ηχομιμητικές συσκευές, καθώς και 366 νεκρά πουλιά, όλα προστατευόμενα είδη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες που έλαβαν από τον Πτηνολογικό και τον Committee Against Bird Slaughter (CABS).


βιρδσ3.jpg


Σε τρία άτομα επιβλήθηκαν εξώδικα πρόστιμα που ανέρχονται συνολικά στα €11.660. Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική διωκτική δράση που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια ενάντια μεγάλης επιχείρησης παγίδευσης πουλιών.

Όπως αναφέρει το Birdlife Cyprus σε ανακοίνωσή του «Η αστυνομική επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα των πολλαπλών πιέσεων που άσκησε ο Πτηνολογικός και ο CABS προς τις αρχές, μετά και από τη συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού από την παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή, το οποίο παραδόθηκε στις αρμόδιες αρχές.


βιρδσ2.jpg


Καλωσορίζουμε τη συγκεκριμένη επιχείρηση της Αστυνομίας καθώς και τα υψηλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους υπόπτους, και ζητούμε τη συνέχιση της δράσης τόσο σε αυτή την τοποθεσία όσο και σε άλλες όπου γίνεται παγίδευση πουλιών σε μεγάλη κλίμακα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ