«Όλοι θέλουμε την ισότητα ανάμεσα στα φύλα. Όλοι εκτός το βιβλίο λογιστικής Α’ Λυκείου»

Η Μαρίσα, μαθήτρια Α΄ Λυκείου στο Λύκειο Κύκκου Β, διαβάζοντας λογιστική πρόσεξε κάτι αποθαρρυντικό στο βιβλίο της και αποφάσισε εξ αφορμής να στείλει μια ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο της Διατμηματικής Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων του ΥΠΠΑΝ.

Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή της:

Όλοι εκτός του βιβλίου της Λογιστικής Α΄ Λυκείου

Όλοι πιστεύω πως συμφωνούμε στην ισότητα των φύλων (αν δεν πιστεύεις… δεν δικαιούσαι). Όλοι θέλουμε την ισότητα ανάμεσα στα φύλα. Όλοι εκτός το βιβλίο λογιστικής Α’ Λυκείου (δεν ξέρω για τις άλλες τάξεις).

Προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά για τον ρατσισμό, τον σεξισμό, το bullying, όμως δεν αντιλαμβανόμαστε ότι για να σταματήσει ο ρατσισμός, ο σεξισμός και το bullying πρέπει να δημιουργήσουμε έναν κόσμο που να μην λέμε από τη μια μην είσαι ρατσιστής και από την άλλη να γίνονται εκδηλώσεις κατά των μεταναστών. Να μην λέμε από την μία για την ειρήνη και από την άλλη να λέμε πρέπει να πολεμήσετε για την πατρίδα σας.  Να μην λέμε από την μια πως ζούμε σε ένα πολυπολιτισμικό κράτος, όμως από την άλλη να κρέμεται η εικόνα του Χριστού στις τάξεις. Και να μην λέμε από την μια θέλουμε ισότητα των φύλων αλλά από την άλλη μέσα στο βιβλίο της λογιστικής, στις ασκήσεις, να έχει μόνο ονόματα αντρών επιχειρηματιών!

Πώς θα δημιουργήσουμε ισότητα προς τα φύλα, αν τα κορίτσια διαβάζουν MONO ονόματα αντρών στα βιβλία και να τους να τους μπαίνει στο μυαλό χωρίς να το θέλουν ότι οι επιχειρηματίες είναι Ο.

Και μετά διερωτόμαστε γιατί ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Μαρίσα Φυρίλλα

(Μαθήτρια Α΄ Λυκείου – Λύκειο Κύκκου Β)

marisa.fyrilla@gmail.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ