6+3 πολύ απλές οδηγίες για άριστη υγιεινή των χεριών

Σίγουρα πλένετε και απολυμαίνετε σωστά τα χέρια σας;

6+3 πολύ απλές οδηγίες για άριστη υγιεινή των χεριών

Σίγουρα πλένετε και απολυμαίνετε σωστά τα χέρια σας;

Article featured image
Article featured image

Εδώ και περίπου ένα χρόνο όλος ο πλανήτης βομβαρδίζεται καθημερινά από το εξής τρίπτυχο: χέρια-αποστάσεις-μάσκα. Προτροπές που έχουν σκοπό να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού (σπάζοντας τις αλυσίδες μετάδοσης), άρα και την αύξηση των κρουσμάτων.

Και αν για τα δύο τελευταία θέλαμε χρόνο για να τα συνηθίσουμε, το πρώτο, δηλαδή το πλύσιμο των χεριών μας, θεωρητικά θα έπρεπε να ήταν κάτι απλό και αυτονόητο, καθώς είναι κάτι που το μαθαίνουμε από μικρά παιδιά.

Έρευνες που έγιναν τους πρώτους μήνες τις πανδημίας έδειξαν ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν πλέουν τα χέρια τους, παρά ελάχιστες φορές, ενώ οι περισσότεροι από εμάς τα πλένουμε λάθος, αφήνοντας μεγάλο αριθμό μικροβίων άθικτα. Σημαντικό στοιχείο ήταν και η μη χρήση σαπουνιού κατά το πλύσιμο, προϊόν που αποδεδειγμένα συντελεί στην εξάλειψη των μικροβίων από το δέρμα.

Με την πανδημία ακόμη να υφίσταται και το Χ.Α.Μ να εξακολουθεί να αποτελεί τον κυριότερο όπλο για την αποτροπή μετάδοσης του ιού, η P.D.X. Washroom Hygiene Services Ltd, μας δίνει μερικές πολύ απλές συμβουλές για το πώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας, αποτελεσματικά και πώς να εφαρμόζουμε σωστά το αντισηπτικό διάλυμα, κάτι που επίσης ενίοτε κάνουμε λάθος όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) η υγιεινή είναι όλες αυτές οι πρακτικές που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας και συμβάλλουν στην πρόληψη της εξάπλωσης των ασθενειών όπως ο COVID19.

Η P.D.X. Washroom Hygiene Services Ltd προτείνει:

Βήμα 1ο Εφαρμόστε την Υγιεινή των Χεριών με άφθονο νερό και σαπούνι μέσω επαγγελματικών σαπουνοθήκων SAVONA ELLIPSE χωρητικότητας ενός λίτρου για χρήση σε δημόσιους χώρους. Βρέξτε τα χέρια σας με καθαρό, τρεχούμενο νερό (ζεστό ή κρύο), κλείστε τη βρύση και εφαρμόστε ένα από τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια που σας προσφέρει η P.D.X. Washroom Hygiene Services Ltd σε υγρή μορφή, σε τζελ ή σε μορφή αφρού.

Βήμα 2ο Απλώστε το σαπούνι σε όλη την επιφάνεια των χεριών σας, ανάμεσα στα δάχτυλά σας και κάτω από τα νύχια σας.

Βήμα 3ο Τρίψτε καλά τα χέρια σας με έμφαση στα σημεία που προαναφέραμε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4ο Ξεπλύνετε τα χέρια σας καλά κάτω από καθαρό, τρεχούμενο νερό.

Βήμα 5ο Στεγνώστε τα χέρια σας με την πλήρως απορροφητική χαρτοπετσέτα μίας χρήσης που παρέχει η επαγγελματική μηχανή της PRIMA ELLIPSE από την P.D.X. Washroom Hygiene Services Ltd διαθέσιμη σε δύο χρώματα, μηχανή ειδικά σχεδιασμένη για να σας παρέχει εξοικονόμηση χαρτιού. Προσφέρεται μηνιαία υπηρεσία αλλαγής χαρτοπετσέτας σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Βήμα 6ο Αποφύγετε να κλείσετε τη βρύση με τα καθαρά χέρια, χρησιμοποιήστε τη χαρτοπετσέτα, ειδικά όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού.


Χρησιμοποιείστε το αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα της σειράς αντισηπτικών που διαθέτει η P.D.X. Washroom Hygiene Services Ltd (με τουλάχιστον 60% αλκοόλης), ακόμα και όταν δεν μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Η χρήση του αντισηπτικού διαλύματος μπορεί να μειώσει μέχρι και 99,9% τον αριθμό των μικροβίων στα χέρια σας, ενώ παράλληλα τα συστατικά που περιέχουν δεν θα αφυδατώσουν τα χέρια σας.


Βήμα 1ο Εφαρμόστε την κατάλληλη ποσότητα διαλύματος στην παλάμη του ενός χεριού.

Βήμα 2ο Απλώστε το διάλυμα σε όλη την επιφάνεια των χεριών σας, ανάμεσα στα δάχτυλά σας και κάτω από τα νύχια σας.

Βήμα 3ο Τρίψτε καλά τα χέρια σας με έμφαση στα σημεία που προαναφέραμε περίπου για 20 δευτερόλεπτα.

Η P.D.X. Washroom Hygiene Services Ltd από το 1995, παρέχει επαγγελματικά συστήματα υγιεινής, υπηρεσίες και χημικά προϊόντα σε επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες σε όλη την Κύπρο.

Η εμπειρία, ο επαγγελματισμός, η αξιοπιστία και η συνέπεια, την καθιστούν ως έναν ιδανικό συνεργάτη, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της προσωπικής υγιεινής. Για περισσότερα αλλά και για να δείτε όλη την σειρά προϊόντων πρόληψης της εξάπλωσης του COVID19 επισκεφτείτε το pdxltd.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ