Ένα Εβραίος γιατρός, μια μαύρη νοσηλεύτρια και ένας ασιατικής καταγωγής ειδικός φρόντισαν έναν νεοναζί με COVID

«Η σβάστικα διακρινόταν στο στήθος του. Τατουάζ SS και άλλα εμβλήματα, που τα κάλυπτε η μπλούζα του, ήταν εμφανή. Όλοι είδαμε. Τα σύμβολα του μίσους στο σώμα του ανακοίνωναν περήφανα τις απόψεις του. Όλοι ξέραμε τι σκεφτόταν για εμάς. Πόσο εκτιμούσε τις ζωές μας»,

Article featured image
Article featured image

Ο Εβραίος Τέιλορ Νίκολς, περιέγραψε αυτή την εμπειρία με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter. Όταν ο ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο, ήδη δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Την ώρα που τον προετοίμαζαν, ο Εβραίος γιατρός, μαζί με μία μαύρη νοσηλεύτρια και έναν ασιατικής καταγωγής ειδικό για αναπνευστικά προβλήματα, είδαν τα τατουάζ.

«Η σβάστικα διακρινόταν στο στήθος του. Τατουάζ SS και άλλα εμβλήματα, που τα κάλυπτε η μπλούζα του, ήταν εμφανή. Όλοι είδαμε. Τα σύμβολα του μίσους στο σώμα του ανακοίνωναν περήφανα τις απόψεις του. Όλοι ξέραμε τι σκεφτόταν για εμάς. Πόσο εκτιμούσε τις ζωές μας», περιέγραψε ο Τέιλορ. «Δυσκολευόταν ξεκάθαρα να αναπνεύσει. Φαινόταν άρρωστος, φοβισμένος», έγραψε για τον ασθενή. «Μην με αφήσεις να πεθάνω γιατρέ», του είπε. Ο Τέιλορ τον καθησύχασε, «του είπα ότι όλοι θα εργαστούμε σκληρά για να τον φροντίσουμε και να τον κρατήσουμε ζωντανό».

Αλλά ο γιατρός εξομολογήθηκε ότι αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι. Μιλώντας στη San Francisco Chronicle ο γιατρός παραδέχθηκε ότι όταν είδε τα τατουάζ «δεν ένιωσα συμπόνοια για αυτόν εκείνη τη στιγμή».

«Είδα τα τατουάζ και αναρωτήθηκα τι θα σκεφτόταν για το ότι ένας Εβραίος γιατρός τον φροντίζει τώρα ή πόσο θα ενδιαφερόταν για τη δική μου ζωή αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι. Για πρώτη φορά αναγνώρισα ότι δίστασα, διχάστηκα», ανέφερε στις αναρτήσεις του ο γιατρός. Περιέγραψε ότι έχει αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις αμέτρητες φορές, τις σβάστικες και τους ρατσιστές ασθενείς. «Κάθε φορά κλονίζομαι λίγο, αλλά διάλεξα αυτή τη δουλειά για να σώσω ζωές. Κάθε φορά λέω στον εαυτό μου ‘ήρθαν εδώ επειδή χρειάζονται έναν γιατρό, διάολε, Τέιλορ είσαι γιατρός’.

Αυτό είναι το mantra που επαναλαμβάνω στον εαυτό μου», ανέφερε. Όμως, εξομολογήθηκε, μέσω των αναρτήσεών του, ότι η πανδημία τον έχει εξαντλήσει. «Το mantra μου δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο αυτή τη στιγμή. Και συνειδητοποιώ ότι μπορεί να μην είμαι ΟΚ», καταλήγει. Όσο για τον συγκεκριμένο ασθενή, ο γιατρός δεν γνωρίζει τι απέγινε. Είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τη ζωή του και προχώρησε στον επόμενο ασθενή.

Με πληροφορίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ