Το νέο εξώφυλλο του περιοδικού TIME μίλησε μέσα μας

Βασικά έκανε αυτό που όλοι θέλουμε να κάνουμε αλλά δεν μπορούμε.

Μπορεί φέτος η χρονιά να ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και περίεργη για όλο τον πλανήτη, για το περιοδικό TIME ωστόσο ήταν μια ευκαιρία για να αναδείξει περισσότερο τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του.

Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου διάφορα από τα εξώφυλλα του διάσημου περιοδικού έγιναν αντικείμενο συζήτησης με το καλύτερο ίσως να το άφησε για το τέλος. Στο νέο τεύχος του εμβληματικού περιοδικού και το τελευταίο αυτής της χρονιάς, οι συντάκτες του περιοδικού αποφάσισαν να διαγράψουν το 2020, τη χρονιά της πανδημίας.

Ο τίτλος αναφέρει: «Η χειρότερη χρονιά όλων των εποχών» βάζοντας ένα μεγάλο Χ στο 2020.

«Έχουν υπάρξει χειρότερες χρονιές στην αμερικανική ιστορία και σίγουρα χειρότερες χρονιές στην παγκόσμια ιστορία, αλλά οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε εν ζωή σήμερα, δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα σαν και αυτό», γράφει χαρακτηριστικά η Στέφανι Ζάκαρεκ, κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού. «Θα έπρεπε να ήσουν πάνω από 100 για να θυμάσαι την καταστροφή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την πανδημία της ισπανικής γρίπης, περίπου 90 ετών για να έχεις μια αίσθηση των οικονομικών απωλειών που προκάλεσε η Μεγάλη Ύφεση και περίπου 80 για να έχεις αναμνήσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη φρίκη του», συνεχίζει η Στέφανι. «Η δουλειά μου, ως κριτικός κινηματογράφου, είναι να παρακολουθώ ταινίες και να αλιεύω τις συνδέσεις τους με τις ζωές μας. Αν το 2020 ήταν δυστοπική ταινία, πιθανότατα θα την είχατε κλείσει έπειτα από 20 λεπτά», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ζάκαρεκ στο μακροσκελές άρθρο της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ