Τι κάνουν οι Κινέζοι όλη μέρα κλεισμένοι στο σπίτι;

Με αρκετή δόση χιούμορ και για να ξορκίσουν το κακό, οι Κινέζοι ανεβάζουν στα social media τι κάνουν για να περάσουν οι πολλές ώρες που αναγκαστικά μένουν στο σπίτι.

Article featured image
Article featured image

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, η κινέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η αργία της κινέζικης πρωτοχρονιάς είχε παραταθεί μέχρι και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, για να μην πάει ο κόσμος σε δημόσια μέρη εν μέσω της έξαρσης του θανάσιμου κορονοϊού.

Μια παράταση ακούγεται ωραία, αλλά ένα σωρό άνθρωποι μένουν σπίτι τους κλεισμένοι, χωρίς να έχουν τι να κάνουν και χωρίς να βγουν ούτε στο μπαλκόνι να πάρουν αέρα.

Κάποιοι, ωστόσο, βρήκαν τρόπο να διασκεδάσουν την κατάσταση και να ξεγελάσουν τη βαρεμάρα του, ανεβάζοντας στα social media τα πράγματα που κάνουν ενόσω βρίσκονται στο σπίτι.Από αυτοσχέδιο πινγκ-πονγκ μέχρι μια βαριεστημένη γάτα που μαθαίνει μαθηματικά, σ’ αυτό το βίντεο που ανέβασε το People’s Daily στο Weibo τα δείχνει όλα.


Οι παντελώς άχρηστες μακέτες εμβληματικών κινέζικων κτιρίων με πλακίδια του ματζόνγκ θέλουν ώρα και κόπο για να γίνουν.

ξη.jpgΜια γυναίκα έκανε μια καλή καισαρική τομή στο μανταρίνι της. Κοιτάξτε τα μωράκια μανταρινάκια!

ξη.jpg


Και υπάρχουν και εκείνοι που σκοπεύουν να περάσουν τον χρόνο τους κάνοντας σεξ. Πολύ σεξ. «Η αργία της κινέζικης πρωτοχρονιάς έχει παραταθεί, φροντίστε το σώμα σας»,γράφει μια ανάρτηση στο Weibo, η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία που δείχνει ένα άδειο ράφι προφυλακτικά.

εδ.png


Ένα trending topic στο Weibo ρωτάει τους χρήστες: «Aν ήξερες ότι θα ήταν έτσι οι γιορτές, τι θα έκανες;».

Κάποιοι έχουν μεγάλες φιλοδοξίες:

«Θα έκανα ένα πλάνο για τη νέα χρόνια. Όσων ετών κι αν είσαι, σίγουρα υπάρχουν γεγονότα του παρελθόντος να σκεφτείς και μελλοντικά σχέδια να εξερευνήσεις. Κάνε ένα καλό πλάνο και οργάνωσε τη ζωή σου, άσε κάποια πράγματα στο παρελθόν και θυμήσου κάποια μαθήματα για το μέλλον, ώστε να μην νιώθεις κουρασμένος να προχωρήσεις».

εδ.png


Αλλά όσοι δεν είναι στη φάση νέα χρονιά/νέος εαυτός, η παράταση της αργίας δίνει κάποιες πιο πρακτικές ευκαιρίες.

«Θα έπρεπε να πάω για πλαστική επέμβαση, καλή περίοδος ανάρρωσης».

εδ.png

«Θα ξύριζα το κεφάλι μου και θα άφηνα τα μαλλιά να μακρύνουν ξανά, ίσως να είχα περισσότερα».

εδ.pngΜε πληροφορίες από VICE ASIA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ