«Όχι αλκοόλ, όχι κραιπάλες, σε παγκάκια, πλατείες και πάρκα…»

Μετά τις πλαστικές καρέκλες και τις ταβέρνες, ο υφυπουργός Τουρισμού επιχειρεί να βάλει «ττερπίε» και στο πού θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Στέλλα Γαβριήλ/Flickr



Πριν μερικές ημέρες ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, δήλωνε πως στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού, θα αναθεωρήσει τον όρο «ταβέρνα», ο οποίος σήμερα χρησιμοποιείται αλόγιστα από όλους, ενώ θα θέσει βέτο στις πλαστικές καρέκλες που τοποθετούν διάφοροι εστιάτορες στα μαγαζιά τους, αφού, όπως υποστηρίζει δεν συνάδουν με την αισθητική της κυπριακής παράδοσης.

Το τι εστί αισθητική και τι όχι, το σχολιάσαμε σεπρόσφατο κείμενο μας που δημοσιεύτηκε στη CITY.

Με αυτό το μέτωπο ανοιχτό, ο κος Περδίος θέλησε να ανοίξει ακόμη ένα, ανακοινώνοντας σε δημόσια τοποθέτησή του, πως μέσα στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής του Τουρισμό, θα προτείνει και την απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους, όπως στο δρόμο, τις πλατείες, τα πάρκα και τα παγκάκια.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, η ιδέα τούς ήρθε από την εφαρμογή αντίστοιχης νομοθεσίας στην Κροατία, όπου εκεί οι παραβάτες πληρώνουν έως και 700 ευρώ πρόστιμο. Σύμφωνα με τον κύριο Περδίο, υπάρχει θέμα με την απρόσκοπτη κατανάλωση αλκοόλ σε πάρκα, παγκάκια και δρόμους στην Κύπρο και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ