7 +1 tips για είστε υποψιασμένοι όσοι σκοπεύετε να μπείτε σε ανθοπωλείο για το Valentine's

Προσοχή στα... αγκάθια.

Article featured image
Article featured image

Πριν κάνουμε την είσοδό μας στο ανθοπωλείο, «κλέψαμε» μερικά tips από την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ανθοπολών Λευκωσίας, Γιώτα Καπαρτή, και τα μοιραζόμαστε:


1. Αν θέλεις να μη γίνεις προβλέψιμος και να ξεφύγεις από την κλασική πρόταση του τριαντάφυλλου, εξίσου όμορφες επιλογές είναι τα εποχιακά και μοσχοβολιστά λουλούδια, τουλίπα και ορχιδέα. Κι αν θέλεις να τιμήσεις τον τόπο σου, μπορείς να επιλέξεις τις κυπριακές σιερινιές, ένα όμορφο, χρωματιστό, αρωματικό λουλούδι.


2. Καλύτερα να αποφύγεις να παραστολίσεις τις κλασικές ανθοδέσμες με τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Τα λουλούδια «μιλάνε» από μόνα τους.


3. Οι τιμές, σε κάποιες περιπτώσεις, «τσιμπάνε» αυτή την ημέρα. Έχε το νου σου πως αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η κακοκαιρία -κάτι που σημαίνει πως μειώθηκε η παραγωγή και άρα έρχονται τριαντάφυλλα από το εξωτερικό-, αλλά και η αυξημένη ζήτηση της ημέρας.


4. Κλασική επιλογή για τις γυναίκες, όπως μάθαμε, είναι η τουλίπα ή η ορχιδέα, ενώ οι άνδρες μένουν πιστοί στο κλασικό μπουκέτο με τα κόκκινα τριαντάφυλλα, μια διαχρονική αξία.


5. Έχε υπόψη σου πως αυτή την ημέρα σ΄ένα ανθοπωλείο θα βρεις επίσης σοκολατάκια, αρκουδάκια, μπαλόνια ακόμα και μικρά κουτιά με εσώρουχα τυλιγμένα γύρω από την ανθοδέσμη.


6. Το πιο περίεργο πράγμα που ζήτησε πελάτης αυτή την ημέρα ήταν 3.000 τριαντάφυλλα. Άλλο παράδοξο είναι πως το ίδιο πρόσωπο συχνά μπορεί να στείλει διάφορα μπουκέτα σε παραπάνω από ένα άτομα. Αγάπη να υπάρχει!


7. Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι η Ημέρα των Ερωτευμένων, αλλά μία ημέρα αγάπης για να στείλεις λουλούδια στην οικογένειά σου, τα παιδιά ή τους φίλους σου. Share the love, δε χρειάζεται να το κάνεις μόνο μια φορά τον χρόνο!


8.Αν αυτή η μέρα στα ανθοπωλεία σου φαίνεται πολύ... busy, να ξέρεις πως τα ίδια (και χειρότερα) συμβαίνουν την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), του Απόστολου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου), αλλά και στη γιορτή των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (21 Μαϊου).



taylor-simpson-n0g0DlS8UHE-unsplash.jpg




Ήξερες ότι...

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ταυτίστηκε με την Ημέρα των Ερωτευμένων στην Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα.

Ψάχνοντας για τον περιβόητο Βαλεντίνο διαβάσαμε πως υπήρξε ιερωμένος του 3ου αιώνα, ο οποίος σε πείσμα των αυτοκρατορικών διαταγών δεχόταν να παντρέψει νεαρούς στην ηλικία ερωτευμένους, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο τους άρρενες από τη στρατιωτική θητεία.

Με άλλα λόγια, επρόκειτο για πραγματικό προστάτη των ερωτευμένων και των αντιρρησιών συνείδησης.

Ένας άλλος θρύλος λέει ότι όσο καιρό ο Βαλεντίνος ήταν μέσα στη φυλακή, αρνούμενος να αποκηρύξει την πίστη του, ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δεσμοφύλακά του, στην οποία μάλιστα έστειλε κι ένα γράμμα με την υπογραφή: Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ