Σε τροχιά ανακατασκευής το υποβαθμισμένο πάρκο Μιχαλάκη Σοφοκλέους στη Λακατάμια

Πληροφορίες αλλά και εικόνες για το μεγαλύτερο πάρκο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.

Article featured image
Article featured image


Για χρόνια παρέμενε υπό το καθεστώς της εγκατάλειψης, με τις δημοτικές αρχές να κάνουν διάφορες προσπάθειες αναβάθμισής του, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Πρόσφατες φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε στη CITY, μάλιστα, επιβεβαίωναν την άσχημη κατάσταση του πάρκου, στο οποίο συνυπήρχαν ερείπια του πρώην εργοστασίου μπαταριών Dexel, εγκαταλελειμμένα κτήρια, σκουριασμένες κατασκευές και διαλυμένες εγκαταστάσεις.

Τον Μάρτη του 2019, σε ρεπορτάζ της CITY, ο γεωπόνος του Δήμου Λακατάμιας (και υπεύθυνος της Υπηρεσίας Πρασίνου), κύριος Μάριος Μαλάης, είχε αναφέρει πως μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινούσαν οι εργασίες κατεδάφισης του εργοστασίου αλλά και οι χωματουργικές εργασίες, προχωρώντας σε αποκατάσταση και εξωραϊσμό του χώρου. Μάλιστα, είχε αναφερθεί πως ενδεχομένως το έργο να ολοκληρωνόταν μέσα στο 2019, αφού τα σχέδια για την ανακατασκευή του υπήρχαν ήδη. Παρόλα αυτά, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, το έργο δεν προχώρησε και το πάρκο παρέμεινε στην κακή κατάσταση που βρισκόταν.

IMG_7201.width-1024.jpg


IMG_7197.width-1024.jpg


Μια κατάσταση που φαίνεται πως σύντομα αλλάζει, όμως, καθώς όπως μαθαίνουμε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρασίνου του Δήμου Λακατάμιας, Σωκράτη Ιωακείμ, την προηγούμενη Παρασκευή (7/2), ο Δήμος Λακατάμιας προκήρυξε τη διαδικασία προσφορών για την ανακατασκευή του πάρκου, με εκτιμώμενη αξία 490 χιλιάδες ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

IMG_7207.width-1024.jpg

IMG_7189_h3zDuk1.width-1024.jpg


Το project αυτό, θα είναι το μεγαλύτερο από τα 14 που προγραμματίζει να προχωρήσει υφιστάμενο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι το 2021, με έκταση 8.000 τ.μ.

Στο νέο πάρκο «Μιχαλάκη Σοφοκλέους» θα υπάρχει, μεταξύ άλλων, πρόνοια για γήπεδα μπάσκετ, τένις και futsal, με κονδύλια του ΚΟΑ, κάτι, όμως, που θα υλοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

cache_1920x1080_Analog_medium_238634_203684_1022020.jpg


cache_1920x1080_Analog_medium_238633_173433_1022020.jpg


Το έργο-στολίδι της περιοχής, όπως το χαρακτηρίζουν οι αρμόδιοι, θα περιλαμβάνει επίσης μία μικρή καφετέρια, ποδηλατοδρόμους, καθώς γειτνιάζει με γραμμικό πάρκο, ενώ μελλοντικά υπάρχουν σκέψεις για να δημιουργηθεί και μία μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, το κονδύλι του υπολογίζεται να ανέλθει στις 200 χιλιάδες ευρώ.

Βόρεια και νότια του πάρκου θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, θα τοποθετηθεί φωτισμός, ενά παράλληλα θα δημιουργηθούν και χώροι στάθμευσης. Σύμφωνα με τον κ. Ιωακείμ, υπολογίζεται πως η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Να σημειωθεί πως το πάρκο θα γίνει στο χώρο που βρισκόταν παλαιότερα το εργοστάσιο Dexel, το οποίο απομακρύνθηκε έπειτα από διαμαρτυρίες κατοίκων το 1995, ενώ ο σχεδιασμός για τα πάρκα εγκρίθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια του Δήμου, υιοθετώντας την εισήγηση της Επιτροπής Πρασίνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ