Σε γυμνάσιο της επ. Λευκωσίας τα κορίτσια θα ντυθούν μαζορέτες και τα αγόρια αθλητές

Πρέπει το καρναβάλι και η σάτιρα να έχουν όρια;

Article featured image
Article featured image

Φυσικά και όχι. Φτάνει η απόφαση που θα παρθεί για την κάθε συμμετοχή, και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά, να έχει μετρηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου της επαρχίας Λευκωσίας αποφάσισε και με επιστολή του ενημερώνει τους γονείς ότι τα αγόρια θα ντυθούν Αθλητές και τα κορίτσια Μαζορέτες.

«Για να υπάρχει ομοιομορφία της συμμετοχής μας», αναφέρει η επιστολή, «ο Σύνδεσμος Γονέων θα προμηθεύσει για τα κορίτσια φούστα, μπλούζα και μπον μπον και για τα αγόρια αθλητικό παντελονάκι και φανέλα».

syndesmos gonewn 2.jpg


Ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι μια ομάδα ενήλικων ανθρώπων, στην προκειμένη οι γονείς των παιδιών του γυμνασίου, αποφάσισαν ότι τα κορίτσια πρέπει να είναι αυτό και τα αγόρια το άλλο. Αφού μιλάμε για καρναβάλια, όπου η σάτιρα και οι αμφιέσεις γενικά δεν έχουν όρια, δεν θα ήταν πολύ πιο λογικό να αφήσουν τα παιδιά να αποφασίσουν ποια από τις δύο «αμφιέσεις» επιλέγουν;

Κι αν δεν σας βγαίνει η εξίσωση, αν δηλαδή δεν μπορείτε να φανταστείτε τα αγόρια να είναι ντυμένα μαζορέτες ή τα κορίτσια να είναι ντυμένα αθλήτριες, τότε μάλλον κάτι έχει πάει λάθος από την αρχή και άρα θα πρέπει να σκεφτείτε κάτι πιο ευφάνταστο όπου δεν θα (πρέπει να) γίνουν διακρίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ