Κι όταν οι βόμβες πέφτουν εσύ θα ξεκαρδίζεσαι στα γέλια

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, δείχνει έναν πατέρα στη Συρία να μαθαίνει στην 3χρονη κόρη του να γελά, κάθε φορά που πέφτουν βόμβες.

Article featured image
Article featured image


Πόσο εύκολο είναι να μετατρέπεις τη φρίκη και την αγριότητα ενός πολέμου σε παιχνίδι; Όσο εύκολο είναι να είσαι σωστός πατέρας που αγαπά και φροντίζει το παιδί του άνευ όρων, άσχετα με τις καταστάσεις και τις συνθήκες.

«Είναι αεροπλάνο ή βόμβα;», ρωτά ο Αμπντουλάχ Μοχάμαντ τη μικρή Σέλβα, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα social media. «Βόμβα και όταν πέσει θα γελάσουμε», του απαντά το κοριτσάκι, που ξεκαρδίζεται στα γέλια μόλις ακούγεται η έκρηξη.


This Syrian father has turned the sound of bombs into a game to comfort his daughter

This Syrian father has turned the sound of bombs into a game to comfort his daughter

Posted by The Independent on Tuesday, 18 February 2020


Το βίντεο συγκέντρωσε πληθώρα θετικών σχολίων στα social media και πολλοί συγκρίνουν αυτή την κατάσταση με την ταινία La vita è bella, όπου ένας πατέρας έχει μετατρέψει σε παιχνίδι τη φρίκη της διαβίωσης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, για χάρη του γιου του.Η οικογένεια του Αμπντουλάχ Μοχάμαντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Σαρακίμπ, στην Ιντλίμπ και τώρα φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι στην πόλη Σαρμάντα της ίδιας επαρχίας, όπου ακούγονται διαρκείς εκρήξεις.

Ο πατέρας εξήγησε ότι σκέφτηκε αυτό το παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την κόρη του από τις ψυχολογικές επιπτώσεις του πολέμου που έχει δει σε άλλα παιδιά της περιοχής. «Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να της μάθω αυτό το παιχνίδι, για να μην καταρρεύσει ο ψυχισμός της. Να μην επηρεαστεί από ασθένειες που προκαλεί ο φόβος», είπε στο Sky News.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ