Μία πόλη πληρώνει το ενοίκιο σου για να μετακομίσεις μόνιμα εκεί

Ή αν προτιμάς μπορείς να επιλέξεις το οικονομικό βοήθημα για να αγοράσεις το δικό σου σπίτι.

Article featured image
Article featured image

Όπως φαίνεται πρέπει όλοι σιγά-σιγά να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για Ιταλία, αν δηλαδή θέλουμε να αποκτήσουμε ένα δικό μας σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να το πληρώσουμε χρυσό.

Σε μία εξέλιξη του σχεδίου «σπίτια με 1 ευρώ» που προώθησαν πολλά χωριά και πόλεις της Ιταλίας με σκοπό να προσελκύσουν κόσμο και να αναζωογονήσουν την περιοχή, μια πόλη από την περιοχή της Καμπανίας, η Τεόρα, προωθεί ένα διαφορετικό σχέδιο, το οποίο παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον.

Η συγκεκριμένη πόλη υπόσχεται να δίνει στους νέους κατοίκους 150 ευρώ το μήνα για το ενοίκιο, για διάστημα δύο ετών, ή εναλλακτικά τους προσφέρει 5.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα δικό τους σπίτι.


v3imagesbinf46e2d44f69bd38b59a9d3e2747cdbdf-ngkpvpmxgxo9buv5vt2_t1880.jpg


Εννοείται πως υπάρχουν όροι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαμείνουν στην Τεόρα για τουλάχιστον τρία χρόνια και πρέπει να έχουν ήδη ένα παιδί. «Δεν πιστεύω στην ιδέα της πώλησης άδειων σπιτιών για 1 ευρώ. Αυτό δεν δίνει κίνητρο στον κόσμο να μείνει στην πόλη», εξήγησε ο δήμαρχος της Τεόρα, Στέφανο Φαρίνα. «Με αυτό τον τρόπο έρχονται απλά για λίγους μήνες το χρόνο, ως τουρίστες. Αυτό δεν είναι λύση. Αλλά αν μετακομίσουν και γράψουν τα παιδιά τους σε ένα τοπικό σχολείο, αυτό δίνει νέα πνοή», συμπλήρωσε.


200213154336-06-teora-italy-free-rentals.jpg


Ο πληθυσμός της συγκεκριμένης πόλης μειώθηκε δραματικά έπειτα από σεισμό το 1980, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές. «Κάθε χρόνο, γεννιούνται εδώ δύο παιδιά, ενώ πεθαίνουν 20 ηλικιωμένοι. Είμαστε μετά βίας 1.500 κάτοικοι. Έπειτα από τον τρομερό σεισμό, πολλοί νέοι έφυγαν», δήλωσε ο δήμαρχος. «Θέλω να ανατρέψω αυτή την αρνητική τάση. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, οι οικογένειες θα είναι τα θεμέλια της κοινότητάς μας που συρρικνώνεται, οπότε ενθαρρύνουμε εκείνους που έχουν περισσότερα παιδιά, να κάνουν αίτηση», συμπλήρωσε.

Από τα πλεονεκτήματα της Τεόρα είναι ότι τα ενοίκια στην πόλη είναι από 200 ευρώ, ενώ σπίτια 100 τετραγωνικών πωλούνται για 30.000 ευρώ. Και το τελικό ποσό για την αγορά- με το μπόνους των 5.000 ευρώ από τον δήμο- μπορεί να είναι χαμηλότερο από το ύψος των δαπανών για την ανακαίνιση των ρημαγμένων σπιτιών που πωλούνται σε άλλες πόλεις για 1 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον δήμαρχο, δύο ιταλικές οικογένειες έχουν εγκατασταθεί στην πόλη, όπως και μια οικογένεια από τη Βραζιλία, με ιταλικές ρίζες.

Με πληροφορίες από CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ