Σε έλεγχο τελωνειακών στις ΗΠΑ εντοπίστηκε ανθρώπινος εγκέφαλος σε βάζο

Το εύρημα βρέθηκε στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ταχυδρομικό φορτηγό.

Article featured image
Article featured image

«Ανοίγοντας την αποστολή οι τελωνειακοί βρήκαν το πακέτο που περιείχε δείγμα από ανθρώπινο εγκέφαλο μέσα σε ένα γυάλινο βάζο χωρίς ωστόσο να συνοδεύεται από χαρτιά που να δικαιολογούν την νόμιμη εισαγωγή του στις ΗΠΑ», δήλωσε η υπηρεσία των Αμερικανικών Τελωνίων.

Ο εγκέφαλος εντοπίστηκε στο πέρασμα του Blue Water, ανάμεσα στο Μίσιγκαν και την επαρχία του Οντάριο, στις 14 Φεβρουαρίου, και βρισκόταν σε συσκευασία όπου αναγράφονταν «Είδος Παλαιάς Διδασκαλίας».

Το δέμα που ταχυδρομήθηκε από το Τορόντο είχε προορισμό την Κενόσα στο Γουινσκόνσιν.

Ο διευθυντής της τελωνειακής υπηρεσίας, Μάικλ Φοξ, είπε πως το Κέντρο Πρόληψης κι Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), αλλά και το εθνικό ινστιτούτο υγείας των ΗΠΑ έχει θεσμοθετήσει αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με την εισαγωγή «τέτοιων αποστολών». Οι τελωνειακές Αρχές αναζήτησαν επιστημονική συμβουλές από το CDC, σχετικά με τους κανονισμούς που αφορούν σε «μολυσματικούς βιολογικούς παράγοντες, μολυσματικές ουσίες και φορείς για την τελική διάθεση του δείγματος».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί συνοριοφύλακες βρίσκουν «παράξενα» πράγματα κατά τη διάρκεια ελέγχων. Το 2014, ερευνητές στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες «ανακάλυψαν» 67 γιγάντια Αφρικανικά σαλιγκάρια που είχαν αποσταλεί από τη Νιγηρία με προορισμό την Καλιφόρνια. Τα σαλιγκάρια αποτεφρώθηκαν καθώς απαγορεύονται στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ