Τι απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη όταν την ρώτησαν για τις φήμες με τον Τέρη Χρυσό

Τίνος είναι Ντόρα το παιδί;

Article featured image
Article featured image


Δεκαετίες μετράει πλέον αυτός ο αστικός μύθος/φήμη που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Τζίμη Πανούση και κατέληξε σε έναν από τους πιο γνωστούς μύθους που κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα.

Για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, η φήμη θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι στην πραγματικότητα νόθο παιδί της Ντόρας Μπακογιάννη από μία κρυφή σχέση της με τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό, όταν η πρώτη ήταν μόλις 16 ετών, γύρω στο 1968.

Μία φήμη που κατά καιρούς αναζωπυρώνεται, με διάφορους καλοθελητές να συγκρίνουν φωτογραφίες των δύο αντρών, να βρίσκουν τις εξωτερικές ομοιότητες, να παραθέτουν δήθεν αδιάψευστά στοιχεία και να προβάλλουν ως δεδομένη τη συγγενική σχέση των δύο αντρών.


xrysos_mitsotakis_aftodioikisi.width-1024.jpg


Τελευταία φορά που η φήμη βγήκε ξανά στην επιφάνεια, ήταν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικούσε την πρωθυπουργία της χώρας και όλοι έψαχναν να μάθουν την «αλήθεια» και ενώ το θέμα είχε κάπως κοπάσει, εμφανίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή να ερωτάτε για τις φήμες, να απαντά και να ξεσηκώνει και πάλι το διαδίκτυο.

Η κα Μπακογιάννη, χαρακτήρισε τις φήμες ως χυδαιότητες, ενώ διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει καν τον κύριο Χρυσό και όλα αυτά που λέγονται είναι απλώς γελοία.

Παρότι δεν είναι ξεκάθαρο από πού ξεκίνησε η φήμη, είναι σίγουρο το πώς γιγαντώθηκε και πήρε διαστάσεις, με τον Τζίμη Πανούση να πρωτοστατεί σε αυτή την περίεργη διάδοση. Ο πάντα αιχμηρός και καυστικός κωμικός, ουκ ολίγες φορές έλεγε επί σκηνής την ιστορία του Τέρη Χρυσού με την Ντόρα Μπακογιάννη, δίνοντας μάλιστα και λεπτομέρειες για την ιστορία.


Ο ίδιος ο Τέρυς Χρυσός πάντως, όταν τον ρωτούν για το εν λόγω ζήτημα, αρνείται να απαντήσει ή απαντά κάπως διπλωματικά, ίσως γιατί δεν θέλει να χαλάσει το μύθο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ