Το ολόγραμμα της Whitney Huston τραγουδά επί σκηνής (σε παγκόσμια περιοδεία)

Εντυπωσιακά ανατριχιαστικό.

Article featured image
Article featured image


Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, η εικόνα του ολογράμματος της Whitney Huston επί σκηνής, να τραγουδά μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ζωντανεύοντας και πάλι τον μύθο, είναι κάπως… άβολη.

Έχουν περάσει μόλις 8 χρόνια από τον θάνατό της, ενώ μόλις πρόσφατα δημοσιεύτηκε το πόρισμα από τη νεκροψία της, το οποίο περιείχε μερικές πολύ σοκαριστικές περιγραφές και λεπτομέρειες. Ίσως γι’ αυτό η ιδέα μιας παγκόσμιας περιοδείας με την ίδια να εμφανίζεται επί σκηνής ως ολόγραμμα μοιάζει κάπως περίεργη.

Ωστόσο η παγκόσμια περιοδεία «An Evening With Whitney» έχει ήδη ξεκινήσει και ο κόσμος συρρέει για να ακούσει την αγαπημένη του τραγουδίστρια.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, μάλιστα, ξεκίνησε από το Sheffield της Βρετανίας το πανευρωπαϊκό σκέλος μιας παγκόσμιας περιοδείας, στην οποία οι θεατές θαύμασαν ξανά τη Γούιτνεϊ Χιούστον επί σκηνή.

whitney-houston-38.jpg


Οι χιλιάδες Βρετανοί θεατές είδαν ένα ολόγραμμα της Χιούστον να ερμηνεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, σε μια παγκόσμια περιοδεία με τίτλο «An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour», που ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου στο Μεξικό.

Όπως αναφέρει το Time, το ολόγραμμα προβάλλεται στη σκηνή παράλληλα με μία μπάντα και μία ομάδα επαγγελματιών χορευτών. Το σόου περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της Χιούστον, όπως το «I will always love you» (σε ψηφιακό remastering), με την υποστήριξη του αρχικού συγκροτήματός της και των δεύτερων φωνών, συμπεριλαμβανομένου του Γκάρι, του αδελφού της Γουίτνεϊ.

Στο τιμόνι της παραγωγής της τουρνέ είναι η χορογράφος Φατίμα Ρόμπινσον, η οποία έχει δουλέψει με τον Μάικλ Τζάκσον, τη Ριάνα και τον The Weeknd. Για τη δημιουργία του ολογράμματος ήταν απαραίτητη η χρήση μιας επαγγελματία ντουμπλέρ, που διαθέτει τη σωματοδομή της Χιούστον, ενός CGI synthesiser και το υλικό εκατοντάδων ωρών με παλαιότερες περφόρμανς της τραγουδίστριας, από τη δεκαετία του ’80 και του ’90.


Όπως αναφέρει η BASE Hologram, η εταιρεία που σχεδίασε και έφερε εις πέρας το πολύπλοκο εγχείρημα, ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το project εξαρχής, είναι για να ζήσουν οι οπαδοί της Χιούστον μια «νέου τύπου θεατρική εμπειρία, η οποία θα είναι σχεδιασμένη να αιχμαλωτίσει τη μαγεία και το συναίσθημα που έβγαζε στη σκηνή η διάσημη τραγουδίστρια».

«Η Γουίτνεϊ Χιούστον ήταν ένα ταλέντο το οποίο δεν περιγράφεται με λέξεις, η επίδρασή της και η δεξιοτεχνία της υπερέβαιναν κάθε όριο» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της BASE Hologram, Μπράιαν Μπέκερ. «Αυτό που δημιουργούμε εδώ είναι μια νέου τύπου θεατρική εμπειρία, σχεδιασμένη να αιχμαλωτίσει τη μαγεία.

whitney-houston-hologram-tour-1a-1.jpg

Όταν εμφανιζόταν στη σκηνή, υπήρχε ένα ασύγκριτο επίπεδο χαρίσματος και συναισθήματος – αυτό είναι που θέλουμε να φέρουμε στους θεατές και είναι τιμή το να μπορούμε, με αυτό το πρότζεκτ, να συνεισφέρουμε στην κληρονομιά που άφησε» πρόσθεσε. Από την πλευρά της η νύφη της Γουίτνεϊ Χιούστον, Πατ Χιούστον, δήλωσε ότι ήταν η «σωστή στιγμή» για μία περιοδεία.

Μέλη του κοινού, ωστόσο, που παρακολούθησαν τη συναυλία φαίνεται να εξέφρασαν αντιφατικά συναισθήματα, με μερικούς να χαρακτηρίζουν τα όσα βίωσαν με το ολόγραμμα «παράξενο» ή «ανατριχιαστικό» και άλλους να παραδέχονται ότι απόλαυσαν την εμπειρία.

76854.jpg

Πολλοί θεατές, μάλιστα, ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας μπορεί να παρασυρθεί κανείς και να νομίσει πως η Χιούστον δεν πέθανε το 2012, αλλά είναι ακόμα ζωντανή.

Μετά την Αγγλία, η τουρνέ θα μεταφερθεί στη Δανία, την Αυστρία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία, την Νορβηγία και αλλού, ενώ από το καλοκαίρι και μέχρι το φθινόπωρο θα περιοδεύσει σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ