Αύριο (στις 20:15) το διάγγελμα του ΠτΔ για τον κορωνοϊό

Αναμένεται να γνωστοποιηθούν περαιτέρω μέτρα σε σχέση με το θέμα του κορωνοϊού.

Article featured image
Article featured image

Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθυνθεί στον λαό στις 20:15 και το διάγγελμα θα μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση.

Ο κ. Κούσιος προέβη σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της σύσκεψης της Διυπουργικής Επιτροπής, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου, όπως είπε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υγεία και ασφάλεια των πολιτών, τη στήριξη της οικονομίας, τις εργασιακές επιπτώσεις από τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω κορωνοϊού και τα μέτρα ενίσχυσης κοινωνικής προστασίας.

Ερωτηθείς για την απόφαση που λήφθηκε στα κατεχόμενα για κλείσιμο των οδοφραγμάτων στα Στροβίλια και τον Λιμνίτη, ο κ. Κούσιος είπε ότι η Κυβέρνηση δεν είχε οποιαδήποτε ειδοποίηση.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απόφαση του Υπουργικού για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων σημείων διέλευσης. «Εμείς δεν είχαμε την οποιαδήποτε ενημέρωση» σε σχέση με το κλείσιμο των Στροβιλίων και του Λιμνίτη, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν έχει συζητηθεί κατά τη σύσκεψη το θέμα της αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου στον κατάλογο των χωρών οι οποίες έχουν κατηγοριοποιηθεί σε σχέση με τον κορωνοϊό, ο κ. Κούσιος είπε ότι «έχει συζητηθεί το θέμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Όλα θα ανακοινωθούν αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κληθείς να πει αν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πρίγκιπα της Ουαλίας στην Κύπρο, που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «υπήρξε επαφή μέσω της διπλωματικής οδού για το θέμα, αλλά δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για αναφορές σε τ/κ ΜΜΕ για αύξηση των κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές, ο Εκπρόσωπος ανέφερε εξάλλου ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη οποιουδήποτε άλλου κρούσματος. Εφόσον διαπιστωθεί, πάγια πολιτική είναι να ανακοινώνεται αμέσως».

Τέλος, ερωτηθείς αν έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα μετά και τη σημερινή σύσκεψη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα συνεχίζουν να ισχύουν και αύριο θα γνωστοποιηθούν οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα».

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΒΑ)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ