Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ΔΕΝ μετατρέπει τα ξενοδοχεία του σε νοσοκομεία

Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε μαζικά η είδηση ότι ο Ρονάλντο θα παραχωρήσει τα ξενοδοχεία του για να μετατραπούν σε νοσοκομεία, για τους πάσχοντες από τον κορωνοϊό.

Article featured image
Article featured image

Η «είδηση» άρχισε να διαδίδεται μετά από tweet που κοινοποίησε ο Adriano del Monte (δουλεύει ως ανταποκριτής για αθλητικά θέματα στο Fox Networks Group Asia), στις 14 Μαρτίου 2020. Σε αυτό αναφέρεται ότι:

«Τα ξενοδοχεία του Κριστιάνο Ρονάλντο @PestanaCR7 θα γίνουν νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα, στα οποία οι ασθενείς στην Πορτογαλία θα νοσηλεύονται δωρεάν. Θα πληρώσει όλο το ιατρικό προσωπικό. Τι άνθρωπος».

tweet-1.jpg


Μετά το σάλο που προκάλεσε σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, το Associated Press επικοινώνησε στις 16 Μαρτίου 2020 με το ξενοδοχείο που διαθέτει ο σταρ του ποδοσφαίρου. Ένας εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Pestana είπε: «Οι πληροφορίες είναι ανακριβείς. Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση σχετικά με αυτό το θέμα».

Με την ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στη Λισαβόνα είχε επικοινωνήσει μία μέρα πριν και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της Ολλανδίας RTL Nieuws. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δήλωσαν: «Είμαστε ξενοδοχείο. Δεν θα γίνουμε νοσοκομείο. Είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες, είμαστε και θα παραμείνουμε ένα ξενοδοχείο. Σας εύχομαι καλή μέρα».

Συμπερασματικά, όπως αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes, πρόκειται για ψευδή είδηση που ξεκίνησε από αθλητικό ανταποκριτή και την οποία διαψεύδουν υπεύθυνοι των ξενοδοχείων. Ο Ρονάλντο ουδέποτε κοινοποίησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς αυτήν ή κάποια αντίστοιχη πρωτοβουλία για την παροχή βοήθειας σχετικά με τον κορωνοϊό. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε οικειοθελή απομόνωση στη Μαδέρα καθώς ένας από τους συμπαίκτες του, ο Daniele Rugani, διαγνώσθηκε με τον κορωνοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ