Μητσοτάκης: Απαγόρευση της άσκοπης μετακίνησης πολιτών από τις 6 το πρωί της Δευτέρας

Για ποιους λόγους θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και ποιοι εξαιρούνται.

Article featured image
Article featured image

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως από τις 6 π.μ. το πρωί της Δευτέρας θα απαγορεύεται κάθε άσκοπη μετακίνηση πολιτών.



Από αύριο το πρωί, στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον
όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους. Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα. Όσοι κυκλοφορούν θα πρέπει να φέρουν διαβατήριο ή ταυτότητα ενώ οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 150 ευρώ.

Από τους περιορισμούς αυτούς εξαιρούνται μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής, κρατικοί λειτουργοί και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω θα παρουσιάσουν στις 7μ.μ οι αρμόδιοι υπουργοί. «Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο», είπε ο πρωθυπουργός. «Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ