Τι θα γίνει τελικά με τον Covid-19 όταν καλοκαιριάσει;

Όσα αποκάλυψε στην έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Τι θα γίνει τελικά με τον Covid-19 όταν καλοκαιριάσει;

Όσα αποκάλυψε στην έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Article featured image
Article featured image

Σε μία μάλλον απογοητευτική αποκάλυψη προχώρησε πρόσφατα η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων σε σχέση με τον Covid-19, ο οποίος δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπει ούτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες ότι το SARS-CoV-2 θα μπορούσε να συμπεριφέρεται όπως οι άλλοι τέσσερις κορωνοϊοί, που είναι ενδημικοί στους ανθρώπινους πληθυσμούς και συνήθως δεν ανιχνεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η έκθεση παραπέμπει σε προκαταρκτικές αναλύσεις από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα, σύμφωνα με τις οποίες ο ιός ήταν σε θέση να διατηρήσει υψηλά επίπεδα αναπαραγωγής σε τροπικά μέρη με υψηλή υγρασία, όπως η Κουανγκσί και η Σιγκαπούρη. Αυτό «υπογραμμίζει τη σημασία της εφαρμογής μέτρων παρέμβασης, όπως η απομόνωση προσβεβλημένων ατόμων, η τηλεργασία και το κλείσιμο σχολείων», αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων επισημαίνει ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο κορεσμού και προβλέπει εξάντληση των κρεβατιών στις ΜΕΘ μέχρι τα μέσα Απριλίου αν δεν ληφθούν μέτρα.



Τέλος αναθεώρησε την αξιολόγηση του κινδύνου για τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες στην Ευρώπη από «πολύ υψηλό» από «υψηλό». Τζεντιλόνι: «Βήμα, βήμα θα γίνει η αναδιάρθρωση της Ευρώπης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ