Διαδικτυακός μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών για εύρεση λύσεων έναντι του Covid-19

Στόχος είναι να γίνουν εισιγήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, πολίτες, η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές, κ.α.

Article featured image
Article featured image

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας RISE και η ομάδα του hack{cyprus} διοργανώνουν μεταξύ 3-5 Απριλίου 2020 το HackTheCrisisCyprus, ένα διαδικτυακό μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν από την εξάπλωση του COVID-19. Το HackTheCrisisCyprus διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ψηφιακού Πρωταθλητή της Κύπρου, Δρ. Στέλιου Χειμώνα.

Στόχος είναι να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις δεξιότητες και το ταλέντο τους για να εισηγηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, πολίτες, η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές, κ.α. Θα δώσει επίσης στους πολίτες της Κύπρου τη δυνατότητα, μέσω των ιδεών τους, να φέρουν στην επιφάνεια προβλήματα και θέματα που αντιμετωπίζουν λόγω της τρέχουσας κατάστασης.

Η διοργάνωση αυτή είναι εμπνευσμένη από το παράδειγμα της Εσθονίας, στο πρότυπο της οποίας έχουμε βασίσει και τη δική μας προσπάθεια. Έχουν ήδη διεξαχθεί και συνεχίζουν να διεξάγονται αυτές τις μέρες με μεγάλη επιτυχία ανάλογες διοργανώσεις στην Γερμανία, Ιταλία, Φινλανδία, Λιθουανία Λετονία, Καναδά, Αυστραλία, Ιρλανδία, Βραζιλία και σε πολλές άλλες χώρες. Μέσω αυτών των διοργανώσεων έχουν προταθεί εφαρμοζόμενες λύσεις σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, π.χ. λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σε προστατευτικές μάσκες, λύσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω της κρίσης ή ακόμα λύσεις για την διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ πολιτών που χρειάζονται βοήθεια και αυτών που μπορούν να την παρέχουν, μεταξύ άλλων.

Καλούμε τον κόσμο της Κύπρου να συμβάλει στην προσπάθεια μας για εύρεση λύσεων που δυνατόν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συνθηκών που έχουν προκληθεί από την πανδημία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δηλώσεις συμμετοχής, τρόπους υποστήριξης της προσπάθειας και επικοινωνία παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μαραθωνίου: http://hackthecrisis.hackcyprus.com/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ