Το δυτικό Λονδίνο τίμησε κάπως αλλιώτικα τον θρύλο Freddie Mercury

Μάλλον εκεί δεν γνωρίζουν ούτε τον Μακάριο ούτε τον Γρίβα.

Article featured image
Article featured image

Ειδική τελετή μετονομασίας του Hanworth Road, στο Φέλταμ, στο Δυτικό Λονδίνο σε οδό Freddie Mercury πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δρόμος βρίσκεται στο προάστιο, στο οποίο ο θρυλικός τραγουδιστής έζησε μερικά από τα εφηβικά χρόνια του, αν και μεγάλωσε σε άλλη κοντινή λεωφόρο, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Freddie Mercury γεννημένος ως Φαρούκ Μπουλσάρα μετακόμισε με την οικογένειά του στο Φέλταμ το 1964 φεύγοντας από την επανάσταση στη Ζανζιβάρη, σύμφωνα με την English Heritage.

Το όνομα ενός από τους σπουδαιότερους αστέρες της ροκ μουσικής, αναγράφεται σε μία από τις μπλε πλακέτες του English Heritage, με τις οποίες τιμώνται οι δεσμοί μεταξύ αξιόλογων προσωπικοτήτων και των κτιρίων στα οποία έχουν ζήσει. Σύμφωνα με το CNN, η νεότερη αδελφή του τραγουδιστή, Κασμίρα Κουκ παρακολούθησε την τελετή για να τιμήσει τον αείμνηστο αδελφό της, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 45 ετών το 1991.

Τον Απρίλιο, ο Ρότζερ Τέιλορ των Queen αναφέρθηκε στον θάνατο του Mercury, θυμίζοντας ότι ο ίδιος και το άλλο μέλος του συγκροτήματος, Μπράιν Μέι εκείνη την περίοδο πίστευαν ότι είχε έρθει το τέλος του γκρουπ. "Θεωρήσαμε ότι όλα τελείωσαν" δήλωσε ο ντράμερ των Queen στο Good Morning America την εποχή εκείνη. «Νομίζω ότι ο Μπράιαν και εγώ θεωρήσαμε ότι ήρθε το τέλος αυτού του κεφαλαίου».

Οι Queen έχουν αναβιώσει τα τελευταία χρόνια λόγω της ταινίας «Bohemian Rhapsody» του 2018 για την ιστορία του Φρέντι Μέρκιουρι που έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Ακόμη, πάνω από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το μουσικό βίντεο του «Bohemian Rhapsody» ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο views στο YouTube τον Ιούλιο του 2019.

Το θρυλικό βίντεο - το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1975 - έγινε το πρώτο που κυκλοφόρησε πριν από τη δεκαετία του 1990 και έφθασε το εντυπωσιακό ορόσημο.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ