«Στη Λήδρας το Σάββατο, τραυματίστηκαν τρεις συμπατριώτες μας (Τ/κ) δημοσιογράφοι»

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου για την εκδήλωση διαμαρτυρίας του Σαββάτου στο οδόφραγμα της Λήδρας.

Article featured image
Article featured image

Ακολουθείς αυτούσια η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών:

Κατά τη δικοινοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 7 Μαρτίου στο τέρμα της οδού Λήδρας, τραυματίστηκαν Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι σε ώρα καθήκοντος.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Τουρκοκυπριακό Σύνδεσμο Δημοσιογράφων, τρεις συμπατριώτες συνάδελφοί μας, ο Serkan Soyalan του τηλεοπτικού καναλιού Sim, ο Erol Uysal του πρακτορείου ειδήσεων TAK και η Pınar Barut της εφημερίδας Havadis χρειάστηκε να τύχουν ιατρικής βοήθειας μετά που δέχθηκαν στο πρόσωπο δακρυγόνα σπρέι από άνδρες της Αστυνομίας Κύπρου. Μάλιστα, ένας από τους Τ/κ συναδέλφους, ο Serkan Soyalan, χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο όπου έτυχε σχετικής θεραπευτικής αγωγής.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Κύπρου θεωρεί ότι ο τραυματισμός δημοσιογράφων σε ώρα καθήκοντος είναι πράξη μη αποδεκτή όπου κι αν συμβαίνει και οι αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία όταν έχουν απέναντι τους δημοσιογράφους που απλά επιτελούν το καθήκον, το ρόλο και την αποστολή τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ