Το κυπριακό squat challenge που έγινε viral και κατάφερε να μαζέψει πέραν των 6000 ευρώ

Ποιοι διάσημοι (από Κύπρο και Ελλάδα) συμμετείχαν και πώς θα αξιοποιηθούν τα χρήματα.

Article featured image
Article featured image

Ξεκίνησε στις 14 Απριλίου στο Instagram, από μία πρωτοβουλία της τενίστριας Jovana Knezevic και του συντρόφου της, επίσης τενίστα και προπονητή τένις, Κρίστοφερ Κουτρουτζά, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τα κυπριακά νοσοκομεία, που μάχονται στον αγώνα κατά του Covid-19.


Το challenge καλούσε όποιον ήθελε να κάνει 15 squats, να προσφέρει 5 ευρώ για το σκοπό, εάν ήθελε και παράλληλα να προκαλέσει άλλους φίλους του να συμμετέχουν στο squat challenge. Σύντομα η διαδικτυακή πρόκληση έγινε viral και δεκάδες κόσμου συμμετείχαν στο squat challenge, ανάμεσά τους και πολλά διάσημα πρόσωπα.

Άννα Βίσση, Χριστίνα Πολίτη, Ναταλία Γερμανού, Μάρκος Παγδατής, Ανδρέας Αβραάμ, Πιέρος Σωτηρίου, Χριστιάνα Αριστοτέλους, Hovig, και άλλοι έκαναν squat και προώθησαν την ενέργεια συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου και εν τέλει στην υπέρβασή του, αφού οι 5.000 ευρώ που είχαν καθορίσει αρχικά οι εμπνευστές της ενέργειας αυτής, έγιναν 6.100 ευρώ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Κριστοφερ Κουτρουτζά, μετά το τέλος του challenge, μας ενημέρωσε πως το καθαρό ποσό για αγορά εξοπλισμού ανέρχεται στις 5577,93 ευρώ, καθώς ένα μέρος του ποσού αποκόπηκε από την πλατφόρμα που φιλοξενούσε το funding. «Μιλήσαμε με το υπουργείο Υγείας το οποίο μας ανέφερε πως δεν μπορούν να δεχτούν έμβασμα χρηματικό από ιδιώτη και πως πρέπει εμείς να αγοράσουμε τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Μας υπέδειξαν μία εταιρεία που εισάγει επαγγελματικές μάσκες οξυγόνου στην Κύπρο, Μιλήσαμε μαζί τους, πήραμε προσφορά και με τα χρήματα που συλλέξαμε θα αγοραστούν 9 συνολικά μηχανήματα με μάσκες οξυγόνου. Τα μηχανήματα θα γίνουν δωρεά στο υπουργείο Υγείας και αυτό θα μοιράσει στα νοσηλευτήρια που έχουν ανάγκη», σημειώνει ο κος Κουτρουτζάς.

photo-1543536448-d209d2d13a1c.jpg

Ο εξοπλισμός που θα αγοραστεί και θα δοθεί στα νοσοκομεία.



Για τον σκοπό αυτό πρόσφεραν χρήματα 340 άτομα, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 700.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ