Το αποψινό διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η ώρα που περιμέναμε (όλοι) εδώ και δύο μήνες.

Article featured image
Article featured image

Απόψε, στις 20:30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης, έπειτα από δύο μήνες αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ένεκα της πανδημίας του Covid-19.

Χθες, Τρίτη 28 Απριλίου, η επιστημονική ομάδα επιδημιολογίας συναντήθηκε με τον ΠτΔ ούτως ώστε να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για το ποια πρέπει να είναι τα μέτρα χαλάρωσης βάσει της προόδου που έχουμε επιτύχει, ενώ σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο οριστικοποιεί τη σειρά με την οποία θα αρθούν οι περιορισμοί και το πλάνο, προβλέπει ότι η όλη διαδικασία, εκτός επιδημιολογικών απροόπτων, θα κρατήσει μέχρι και τον Ιούλιο.

Να σημειωθεί πως η αύξηση που παρατηρήθηκε χθες στα νέα κρούσματα κορωνοϊού (15) σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες δεν φαίνεται να ανησυχεί τους επιστήμονες.

Προς το παρόν και παρότι έχουν κυκλοφορήσει ευρέως τα 4 στάδια της άρσης των μέτρων, δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η χαλάρωση και παρότι ακούστηκαν διάφορες φημολογίες, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ